Eierlugaren foran.
Salongen fra forpiggen.
Hyggelig ovn
Byssa bakfra
Stor bysse
Doradeventiler
yp cockpit
Tekniske data
Stort bad
Lyse kabiner
Doghouse med sofa
Moderne skute
Moderne skute

Moderne skute

Bestewind 50 er en gedigen nederlandsk turseiler med skutefølelse, som ble vist frem på Orust.

Publisert Sist oppdatert

Med høy og rett baug og spring i skutesiden ser man linjene fra en losbåt fra slutten av 1800-tallet i Bestewind 50. Men denne kraftige og maskuline turseileren er en moderne båt med doghouse og rullegenoa.  Ifølge Pelle Fälth, som forhandler Bestewind i Norden, er det også en velseilende turseiler. Båten blir ikke å finne på Båter i sjøen i år, men Bestewind 50 ble vist frem for første gang i Skandinavia på Öppna Varv på Orust i Sverge for kort tid tilbake.

Bestewind 50 er en videreføring av aluminiumskonstruksjonen Bestevaer , designet av Gerard Dijkstra. Aluminiumsbåtene er ekstremt robuste turbåter for folk som like gjerne vil seile på Svalbard som i Karibia.

Bestewind 50 er bygget i glassfiber, og dette er virkelig et flytende landsted. Skott og skutesider er i hvitmalte trepaneler og dørken i lyst lønnetre, og interiøret minner om et romantisk sommerhus eller en flott gammel skute. Det er åpent og romslig med store lugarer og en stor og sosial bysse.

Interiøret er i to plan. I doghouset er det navigasjonsbord og to benker. Derfra går det leider (trapp) ned til bysse og salong. Det er to akterkabiner og en stor forpigg i båten, samt to bad.

Prisen  for en standardutrustet båt ligger på rundt 4,6 millioner kroner, ifølge forhandleren.