Søk i arkivet

Skreddersyr turbåter

Tyske Sirius bygger langturbåter på 32 og 38 fot, og innreder etter kundenes ønsker.

Solid, rask og komfortabel er slagordet i brosjyren for Sirius 38 DS. Det familieeide båtbyggeriet rett sør for Kiel er ikke like kjent som landsmennene Bavaria og Hanse, men sysselsetter over 50 ansatte som bygger båter for langturseiling.

–    Hver kunde er forskjellig. Derfor tar vi alltid kundene med på råd når vi skal utforme innredningen. Vi har tre forskjellige riggalternativer og kjølalternativer, og to forskjellige rorsystemer, sier Torsten Schmidt, som er båtbygger i annen generasjon og leder for verftet.
Han forteller at 80 prosent av båtene som bygges ved verftet eksporteres. Halvparten av 38-foterne er eller har vært på jordomseiling, forteller Schmidt.

Båtene er bygget med utgangspunkt i at hele båten er på ett synsplan. Du har samme øyehøyde om du sitter til rors, sitter i salongen eller står i byssa.  – Dermed har mannskapet god øyenkontakt, sier Schmidt til Seilas.

Sirius-båtene vi så på Orust minnet litt om tradisjonelle motorseilere, med innvendig styreposisjon og nokså gedigen innredning i tre. Ifølge Schmidt seiler de likevel bra. Konstruktør er anerkjente Georg Nissen.

Prisen for 32-foteren ligger rundt 1,4 millioner kroner, mens 38-foteren koster 2,5 millioner kroner, når man legger til grunn en eurokurs på åtte kroner.

På bildene her vises enkelte eksempler på 32-foteren og noen eksempeler på 38-foteren. Siden båtene fåes i mange forskjellige varianter er hensikten med bildene å vise stilen på båtene, og å vise dem i vannet.

For flere båt-og utstyrsnyheter se www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen