Dehler 34
Lang cockpit stjeler plass under dekk.
Moderne rigg og T-kjøl.

Dehler med racingpreget 38-foter

Her er det tyske verftets fjerde båt i den nye serien. En båt som er meget aktuell for det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Dehler har klare markedsmål. De skal være sjøens svar på Porsche. Den nye 38-foteren er meget sportslig, Både rigg, kjøl, over og under vann. Båten kan minne om en litt mindre utgave av X-41. Båten får knekkspant fra største bredde mot hekken slik Volvo Ocean Race båtene har. Båten minner litt om Pacer 376 fra Sør Afrika som er fra samme tegnebrett.

Kompromiss

Det er umulig å få full cruising innredning med tre lugarer i en regattapreget seilbåt. Dehler har valgt tre «lugarer» men har valgt vekk dørene til køyene akter for å få kabalen til å gå opp. Innredningen er åpen og virker enkel. Her er det regattaseileren som har fått sine ønsker oppfylt, ikke turseileren.

Moderne rigg

Konstruktørparet Simonis Voogt har valgt en moderne rigg med salingen helt ut ti  skutesiden. Det betyr en liten lett håndterlig fokk, en trend blant regattabåter. Det er tyskerskjøte på storseilet.

Få konkurrenter

Mens det er mange raske 34-35 fotere og 40-fotere, er det ikke så mange raske 38-fotere i dette markedet. Nye Elan 380 som vil bli vist i Norge for første gang under Båter i Sjøen er en opplagt konkurrent.

Optimist

Trine Lunde som selger Dehler i Norge har stor tro på nyheten. Hun opplever stor etterspørsel etter de nye modellene om dagen, og Dehler opplever at de nå her flere kunder enn produksjonskapasiteten. Lunde forteller at hun ser frem til å vise Dehler 34 på Båter i Sjøen i september.

Noen data

LOA 11.46

Bredde 10.48

Dybde: 2,40

Vekt 5,4 tonn

Storseil 50 kvm

Fokk 36,2 (107%) kvm

Spinnaker 128 kvm

I 15,32 mtr

J 4,30 mtr

P 15,40 mtr

E 5,25 mtr