Søk i arkivet

Ovni 445 - Ny aluminiumsbåt med senkekjøl fra Alubat

Det franske verftet Alubat  presenterer ny modell i Ovni serien. Ovni 445 er designet av Marc Lombard og er som modellbetegnelsen antyder på drøyt 44 fot. Den erstatter klassikeren Ovni 435.

Båten har som øvrige modeller et kraftig aluminiumsskrog med ubehandlede skrogsider for enkelt vedlikehold, samt senkekjøl. Kjølen folder inn ved for eksempel grunnstøtning og det er mulig å tørrlegge båten uten sidestøtter. Man kan også seile med kjølen inne uten at stabiliteten påvirkes. 
 
Alubat Ovni 445 har fått en vannlinje som er hele 95% av skroglengden. Sammen med en kraftig rigg gir dette signaler om en båt som vil seile godt i lette vinder samtidig som den er designet for en skikkelig langtur og åpne hav. 3 seil er standard. Som alle Ovni modeller er cockpit og dekksplan utformet med tanke på sikker og komfortabel seilas, også om besetningen er liten.
 
Innredning i eik eller kirsebær gir et lett og luftig bomiljø i en planløsning som tilpasses kundens ønske. Den kan leveres i 2, 3 eller 4 lugars varianter, godt med stuerom og med en mengde smarte og gjennomtenkte løsninger. Nordisk importør Lange Maritime leverer alle båter med fullt isolert skrog som standard. Utrustning forøvrig er også etter ønske.
 
Alubat verftet har bygget aluminiumsbåter i mer enn 30 år. Den høye kvaliteten og det gode ryktet som båtene har fått gjør at det er stor etterspørsel og tilsvarende høy annenhånds verdi.
 
Premiere for Albat Ovni 445 er på båtmessen i La Rochelle, Frankrike, 10-15 september. Lange Martime kommer også til å vise den på Scandinavian Boat Show i Stockholm 5-9 november.
 
Vedlagt finnes skisser og detaljer pr i dag.  http://www.langemaritime.com/Alubat/Alubat_html/ovni_445.html

 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen