Søk i arkivet

Teakdekk er standard.
Teakdekk er standard.
Vinsjer er på ekstrautstyrslisten. Det er også vindskjermen og sprayhooden.
Vinsjer er på ekstrautstyrslisten. Det er også vindskjermen og sprayhooden.
Testbåten hadde skott i teak i stede for hvite. Det koster 70 000.
Testbåten hadde skott i teak i stede for hvite. Det koster 70 000.
Xc-45 under prøveseilingen i juni
Xc-45 under prøveseilingen i juni

Alt du ønsker på turseileren fra X-Yachts

Xc-45 kan utstyres heftig, og tusenlappene kan fly. Vi har sett på utstyrsprislisten.

Seilas var å prøveseilte Xc-45 i slutten av juni. Båten kombinerer det beste fra regattabåter med det beste fra turbåter, og ønsker du det meste av komfort utstyr samt det meste av utstyr for å seile fort må du ha en tykk lommebok.

Du kan lese vår første inntrykk av båten her.

Standard utstyrspakke
Xc-45 leveres ganske godt utstyrt for 3 065 280. Da er teakdekk og rod-rigg inkludert. For 387 625 kroner får du med en innholdrikk utstyrspakke til en verdi av 558 000. I denne pakken inngår North seil i spektra og Lazy jacks, spinnaker utstyr, Elektronikk fra Raymarine med bla E80 plotter, 20 tommer flatskjerm TV og mutimediasenter fra JVC. Inntrekkbar baugpropell og generator. Du får også mikrobølge ovn og ekstra kjøleskap. Prisen innbefatter også bunnstoff.

Enda mer utstyr
Ønsker du å rulle inn storseilet i bommen koster det 166 000. Skal vinsjene være elektriske må du legge på ekstra 150 000. Vil du ha større aktre bad og teak på alle skott samt alcantara stoff i båten så legg til nye 200 000.
    For langtur er det fint med watermaker, det koster litt over 100 000. Det er varmt i Karibia, du vil trenge air condition. Legg til nye 100 000. Hvem vil jobbe, når man kan kose seg i solen. Oppvaskmaskin og vaskemaskin er et must. Legg til 30 000.

Også alle småtingene
Du må betale for sjøsetting, kun 15 000. Du trenger en liten kryssfokk på kutterstag. Det koster 90 000. Sprayhood og vindskjerm for sprut, cockpit telt for regn og bemini for solen er fornuftig. Det blir neste 100 000 til. Davider for jolle, noen trinn i masten, ankervinsj på hekken og stige i baugen bør vel også krysses av på listen. Cockpit puter også. Da ryker nye 100 000. Jo, spinnaker også. Med dekksutsyr blir det 60 000.
   Til slutt på du legge på sikkerhetsutstyr som flåte, radar, AIS, mann over bord system. Satillitt kommunikasjon trengs også om bord på en langtur.

Prislappen nærmer seg 4,6 millioner, men så har du kanskje jordens fineste 45-foter.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen