Ennå skjær i sjøen for Britannia
Tungt å heise seil før man fikk hydrauliske vinsjer
Nydelig innredningsarbeide
Kongeyachten Britannia snart på norske hender

Ennå skjær i sjøen for Britannia

Selv om Sigurd Coates har vunnet frem i det russiske rettsapparatet kan det ennå ta noe tid før han kan si at den stolte kongeskuta  endelig er hans.

Publisert Sist oppdatert

Coates vant i en rettskraftig dom avsagt av retten i Arkhangels 2. mai i år retten til å hente hjem sin 121 fots yacht som verftet nå etter 12 års byggetid og to år i rettsapparatet er pålagt å frigi innen 1. juli.

Så enkelt er det imidlertid ikke i dagens Russland. Motparten har nå benyttet seg av en spsiell rett til ta å ta saken til en høyere innstans, men her gjelder parkeringsbotprinsippet: betal før du kan anke.

Dermed kan Coates fritt hente båten slik retten har bestemt, men han risikerer å måtte levere båten tilbake dersom verftseieren får medhold i rettsaken som nå er berammet til 15. september i St. Petersburg. Coates sier til Seilas at han er lite bekymret over utfallet av denne saken da det ikke lenger er mulig for dommerne å utøve skjønn. Saken dreier seg kun om hvorvidt Coates har betalt båten i henhold til kontrakt eller ikke. Dette er vel dokumentert og grunnlag for at  retten i to tidligere innstanser kunnet avsi dom i  mossemannes favør.

Namsmannen, eller politiet i Arkhangelsk er nå klare til å påse at båten frigis og de har beslaglagt alle bøker og konti tilhørende verftet. Coates som selv bekoster transporten på spesialskip til Norge vil imidlertid ikke ta sjansen på å hyre inn dette skipet før «Britannia» er trygt plassert på bryggekanten, klar til å bli løftet ombord.

Den videre utviklingen i dette dramaet kan du følge på seilas.no