Det er gøy med vanntettet kamera om bord.
Kamera har en skjerm på 2,5 tommer.
Nytt vanntett kamera

Nytt vanntett kamera

Pentax kommer med et nytt kamera som egner seg om bord.

Publisert Sist oppdatert

Digitalkameraene blir stadig bedre. Av den vanntette typen er det Olympus og Pentax som leder an. For to år siden testet vi disse kameraene mot hverandre. Den gang var det Pentax som kom best ut.

Nytt og bedre

Pentax nykommer Optio W60 er bedre enn kameraet vi testet. Oppløsningen har økt fra 6 til 10 megapixler. Vår erfaring er at det betyr svært lite for kvaliteten på bildene. Skjermen bak kameraet er også blitt bedre. Det gjør at du enklere kan vurdere bildene du har tatt. Viktigere er det at linsen har fått et større zoom-område, og spesielt interessant er det at vidvinkelen har blitt større. Den tilsvarer nå 28 mm på et kamera med 135-film mot 35 tidligere. God vidvinkel er en fordel når man ta bilder på dekk.

    Nyheten har også en telelinse tilsvarende 140 mm. Vår erfaring er at d trenger svært gode lysforhold, eller må være meget stå på hånden for å ta gode bilder med største zoom. På dette område er det speilrefleks-kameranene som gjelder.

Vanntett

Optio skal holde seg tett i to timer under vann ned til fire meters dybde. Vår erfaring med vanntette kameraer er at bildene under vann sjelden blir vellykket. Med liten linse vil også vanndråper på linsen fort ødelegge resultatet. Den største fordelen er at du kan ha kameraet i lomma under alle forhold og ta spennende bilder også i dårlig vær. Redaksjonens Pentax er en modell som er over tre år gammel. Oppløsningen er på 5 megapixler som har holdt for bilder både til forside og dobbeltoppslag i bladet. Å være med på bølgesurfing i Brasil likte det ikke så godt. Da ble det utsatt både for vann og sand. Jeg tror det var sanden som var værts. Kamera sluttet å virke, men det var bare minnekortet som ble ødelagt. Det hadde kommet litt vann inn der kortet sitter. Med nytt kort fortsatte det å a bilder, men det blir nok ikke flere turer ut på surfbrettet med det første.

Se bilder fra Brasil her (noen av bildene er tatt med en Nikon D80)

Nyeste vanntette Pentaxen kommer i salg mot slutten av sommeren. Det vil koste rundt 3000 kroner. Om du ikke kan vente så lange , så kan du kanskje få dagens modell til nedsatt pris. Den heter Optio W30 og ligger på nett med pris ned mot 2000 kroner.