Satser mer på service
Færre låner til båt

Seilbåtsalget dabber av

Salget av seilbåter går tregere nå. Færre låner penger for å  kjøpe båt, får Seilas opplyst.

Publisert Sist oppdatert

Etter flere år med vekst er det nå nedgang i salget av seilbåter. Bavaria-importør Lunde Båt regner med en nedgang på rundt 20 prosent i antall solgte båter  i år. Beneteau-importør Normar har ikke tall på nedgangen, men merker samme trend.

–    Salget går tregere. Før var det mange unge familier som lånefinansierte båtkjøp på huset. Disse er det færre av nå, sier Ole-Børild Steene hos Normar til Seilas. Styreleder May Len Stensaker i Lunde Båt bekrefter at salget av seilbåter går tregere enn tidligere år, men opplever at Lunde Båt er godt posisjonert for et marked med mindre fart.

– Vi kommer nok til å satse enda mer på ettermarked og service i tiden som kommer. Vi har en stor kundebase, som vi vil ta godt vare på, sier hun. Nylig ble det kjent at daglig leder Atle C. Strøm har sagt opp sin stilling i Lunde Båt.

–    Dette har ingenting med svakere markedsutsikter å gjøre, men skyldes rett og slett at jeg er klar for nye utfordringer etter flere givende år hos Lunde Båt, sier Strøm.

–    I Lunde Båt er det business as usual. Vi har god økonomi og ro i organisasjonen, og akter å drive videre som før, sier Stensaker til Seilas.