Flotteste under seil
Alle seil oppe
Flotteste under seil
Flotteste under seil
Foto: Richard Page
Wakeboard etter «Meteor»
«Salperton» vant beste pris for båter mellom 30 og 44 meter.
«Selene» vant pris for beste interiør.
Rigg
Dektegninge
Interiørtegninger.
Maskinrommet
En av gjestelugarene.
Badet tilhørende eierlugaren.
Salongen.
Eierlugaren
Tyske «Meteor» sammen med «Germania» utenfor Horten i 1914.
Salongen med peis.
Moderne dekksutstyr, men klassisk utseende. Foto: Richard Page
Foto: Richard Page

Flotteste under seil

«Meteor» vant tre av fem priser under årets World Superyacht Award.

Publisert Sist oppdatert

World Superyacht Award er en pris som ble startet av båtbladet Boat International. Prisene ble delt ut i slutten av april i Venezia. Det ble delt ut fem prisen i kategorien «Sailing yachts» og «Meteor» stakk av med tre av de fem prisene. Båten vant for årets beste seilyacht, Beste seilyacht over 45 meter, og beste utendørs utrustning (exterior styling). «Salperton» vant beste pris for båter mellom 30 og 44 meter. «Selene» vant pris for beste interiør.

Juryens begrunnelse

«Meteor» kombinerer tradisjonell stil med moderne teknologi på en ypperlig måte. Skonnerten er bygget som en avansert havseiler som fungerer utmerket under alle forhold. Båten fikk dermed prisen for beste seilyacht.

Dekksutrustning

Juryen fremhever båtens autentiske stil på dekk. Det har vørt en stor utfordring for verftet å bygge en klassisk båt med høyteknologiske løsninger skjult av et klassisk utseende. Dette har blitt gjort på en utmerket måte på «Meteor». Båten har master av karbonfiber og avanserte seil fra North.

Under dekk

Designeren under dekk er den samme som over dekk, John Munford Design. Yachten interiør matcher båtens eksteriør.  Innredningen er i mahogany. I Salongen er det en peis. Båten har også et bibliotek. Båten har selvfølgelig en gedigen eierlugar, men bare to gjestelugarer. Det er flere køyer for mannskapet. I yachten er det fire single lugarer, to doble og en skipperlugar.

I Keiseryacht stil

«Meteor» er ingen replika av «Meteor» yachtene til Keiser Wilhelm men minner om dem i stilen. Den nye «Meteor» ble bygget i 2007 av   Royal Huisman Shipyard i Nederland. Båten er 170 fot, eller 51,6 meter. Den er 30 meter bred og veier 298 tonn. Båten er bygget i Aluminium.

    Keiser Wilhelm hadde flere yachter som vakte oppsikt på slutten av 1800-tallet og på begynnelsen av 1900-tallet. Keiseren seilte mot berømte båter som «Lulworth» og den engelske kongebåten «Britannia». «Meteor» seilte også til Norge. Den tyske keiseren deltok med «Meteor» under Europauken i Horten i 1914, bare dager før første verdenskrig brøt ut.

Du finner vinnerne her.

Les mer om Europauken i Horten 1914 her