Det lille 0,8-seilet kan settes på et voksenbrett.
Nanna på seks år trekker opp seilet under pappas instruksjon og lillebrors beundring.
Barnerigg med voksent utseende

Barnerigg med voksent utseende

En barnerigg i samme design som voksen-rigg gir barna en «proff» seilbrettopplevelse fra førskolealder.

Publisert Sist oppdatert

STORT BILDE: Nanna på seks år seiler med 0,8-seil. Foto: Christoffer Scheie.

Nanna på seks år har ingen problemer med å trekke opp seilet når hun bruker sin egen 0,8-rigg festet til foreldrenes brett. Også lillbror Hans Jacob på tre begynner å håndtere seilet på egen hånd.

– Det som er spesielt med Micro-riggene til Hot Sails Maui er at de er designet og sydd på samme premisser som seil til voksne og er nedskalerte versjoner av disse. Seilene passer for barn fra tretil 13 år. Her  finner du  en oversikt over hvilke størrelser som er anbefalt for forskjellige vindstyrker og ulik alder/vekt, forteller Eirik Storeng som importerer seilene.

Spesiallaget carbon

En komplett rigg inneholder et seil og og en liten bag med en tredelt aluminiumsmast, bom og forlenger og koster kr 3990. Micro-seil fra 2,8 m2 og større benytter en spesiallaget carbon mast fra Hot Sails Maui.

Micro seilene finnes i to forskjellige modeller, MicroFire og MicroFreak som er nedskalerte versjoner av voksen-seilene Fire og SuperFreak.

SuperFreak og MicroFreak finnes nå i mer enn 500 forskjellige fargekombinasjoner og det er også mulig å designe sitt eget seil.

Her finner du oversikt over eksisterende designs og link til seil-design-applikasjonen.

For kvinner

– Hot Sails Maui har i tillegg til å fokusere på barn også designet et eget seil for kvinner. Diva seilet er designet for lettere og lavere personer, slik at bomfestet kan plasseres lavere på masten. Tvisten i seilet er også tilpasset lettere seilere, noe som gjør det enklere å håndtere.  Seilet har i tillegg et typisk feminint design, forklarer  Storeng.

Les mer på www.aloha.no