Kjempehandel med optimistjoller

I en pakke har 63 finske seilforeninger handlet 300 Optimistjoller fra den kinesiske båtbyggeren Far East Boats of Changhai. Det blir den største oversjøiske skipning av Optmistjoller i klassens historie

Publisert Sist oppdatert

Det er den finske Optimistjolleklubben som har koordinert handelen mellom de 63 foreningene og deres medlemmer og verdens største produsent av Optimistjoller, Far East Boats of Shanghai, China. Derfor er nå 300 båter på vei til Finland i den største enkelttransport av båter i klassens 60 årige historie.

Far East Boats startet virksomheten i 2002 og har siden bygget mer enn 4000 Optimistjoller som er solgt over hele verden. Kapasiteten er nå økt slik at allerede i inneværende år kan verftet levere 2000 joller.

Patio Lehtinen i den finske Optimnistjolleklubben sier at målet er å utstyre klubbene og familiene med de beste båtene, seilklare og tl en rimelig pris, og på den måten å senke inngangsterkelen til klassen og seilsporten.

Båtene kommer til Finland i løpet av mai og vil bi tatt imot av de nye eierne med TV og media til stede. http://www.sailingscuttlebutt.com/news/08/0430