Kidsafe
Navigare Scan

Fjerner redningsvest etter test

Etter at redningsvesten Navigare Scan for barn kom dårlig ut i en test på TV2-hjelper deg i går fjerner Helly Hansen redningsvesten fra butikkhyllene, og tilbyr testvinneren i bytte.

Publisert Sist oppdatert

– Vår klassiker, Navigare Scan, er fullt ut godkjent av norske myndigheter og det har ikke vært rapportert om noen drukningsulykker med barn og denne redningsvesten. Modellen vil nå fases ut fortere enn planlagt. Vi ønsker ikke at foreldre skal være unødvendig bekymret etter å ha sett forbrukertesten på TV2. Avgjørelsen vi nå tar om å trekke klassikeren fra markedet skjer derfor ett år tidligere enn vi planlagt. Nå fokuserer vi kun på testvinneren Kidsafe som uansett står for 97 prosent av salget vårt når det gjelder redningsvester til barn, sier Karl-Einar Jensen i Helly Hansen i en pressemelding.

 

Pressemeldingen fortsetter med at forskjellen er at Kidsafe er bedre tilpasset barns anatomi og har betydelig høyere snukraft enn de tradisjonelt utformede redningsvestene, noe som gir økt sikkerhet.

 

Kidsafe har vært testvinner flere ganger, men det noe spesielle designet medførte i introduksjonsfasen enn viss skepsis blant forbrukerne, en skepsis som nå er borte.

 

– I begynnelsen var mange skeptiske til utseendet til Kidsafe og vesten ble ikke så populær de første sesongene som vi hadde trodd. Derfor beholdt vi Navigare Scan på markedet frem til nå. Nå er konsumentene overbeviste og det er derfor en god anledning til å fase produktet ut, fortsetter Jensen

 

Dersom bekymrede foreldre som de siste tre årene har kjøpt en Helly Hansen Navigare Scan i størrelsen 10-15kg, ønsker å returnere produktet kan de gjøre det ved å ta kontakt med forhandler eller direkte med Helly Hansen på 69 24 90 00. De vil da motta testvinneren Kidsafe i samme vektklasse som erstatning.