Tollsjekk av Jeanneau SO 36i før ankomst Norge
Hjem med Hanse 400e.

Gjør henteturen til en fornøyelse

Ikke bare er det penger å spare på å hente båten selv, men jomfruturen er også en fin måte å bli kjent med båten på. Forutsatt at  fungerer som forventet.

Publisert Sist oppdatert

Stort foto: Jørn Dreyer sjekker skjøtefestet på sin SO 36i. Foto: Morten Abrahamsen.

Jørn Dreyer fra Drøbak hentet 17.mai i fjor  sin Jeanneau 36i i Keterminde i Danmark.  Før turen gjennomgikk både eier og mannskap kurs i henting av båt hos den norske importøren. Guttene mener dette kurset la grunnlaget for en vellykket seilas.

– På kurset fikk vi  nyttige anbefalninger om hva vi burde anskaffe av nødvendig reservedeler og verktøy til båten, samt en del praktiske tips, forteller mannskap og kamerat Morten Abrahamsen.

Fullt så glatt gikk ikke hjemseilasen da redaksjonssjefen i Seilas var med en venn og hentet en Hanse 400e hjem fra Tyskland .

 – Den første tabben gjorde vi før vi reiste. Vi skulle ha overtagelse tre timer etter at flyet landet i Berlin. Vi rakk det, men ikke lunsjen. Å gå gjennom båten med rumlende mage var ingen god ide. I stede for å spørre alle de rare spørsmålene ville vi bare bli ferdig med det og komme oss videre.

Vel utpå havet sluttet varmeapparatet å virke. Til slutt var alt svart, selv lanternene sluttet å virke et sted mellom Danmark og Tyskland.

Guttene fant til slutt ut at feilen sannsynligvis skyldes at det hadde vært strøm på båten etter at den har ferdig produsert og at batteriene hadde blitt kjørt helt ned.  De tok i mot litt landstrøm, men ikke strøm fra motorens dynamo.

Les hele historien om henting av Hanse 400e Sun Oddyssey 36 i samt Oceanis 40i Seilas  4 som er i salg fra 24.april.