Søk i arkivet

A40rc
A40rc
A35
A35

A35 får en lillesøster

A30 skal bli verdens raskeste IRC båt i sin størrelse.

A30 blir på 30-fot og vil minne om A35 (Store bildet). Båtene bygges av det franske verftet Archambault. Det blir en regattabåt, men båten vil også egne seg for turseiling. Båten får ståhøyde og to lugrer, begge bak. Salongen er trukket frem slik som på First 34.7, og forpiggen er stuerom. Båten vil få toalett og bysse.

Ikke for dyr
Båten vil koste 800 000 regattaklar med seil, instrumenter og frakt. Båten vil sannsynligvis bli vist for første gang i Paris i desember. Hit kommer den kanskje neste sommer.

A40 på vei
Første A40rc er snart på vei til Norge. Den legger ut fra Le Havre mot Oslo 26. April. Det blir to slike på regatabanen i Norge til sommeren. Båten vil bli å se på Båter i sjøen til høsten.  Også A35 selger i Skandinavia. Under Gotland rundt blir det fem stykker i følge Per Engdhl som har agenturet for båtene i Skandinavia.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen