May Len Stensaker: Fornøyd med salget
Even Larsen: Angrer ikke

Stort seilbåtsalg på messer

Seilbåter selger like bra i år som i fjor. Lunde Båt er fornøyd med ”Sjøen for alle”, og Normar er fornøyd med messen i Son.

Publisert Sist oppdatert

Bavariaforhandler Lunde Båt melder om 21 solgte båter på ”Sjøen for alle”. I Son har Normar solgt mange nye båter fra Beneteau. Jeanneauforhandler Heitmann Marin har solgt 13 båter fra 32-50 fot.

–    Markedet for seilbåter er fortsatt bra. Vi har solgt 21 båter på ”Sjøen for alle” i år. Det er like bra som i fjor. Folk har penger og bruker dem på båt. Det er litt stille i gangene her i år, men salget er altså like bra som i fjor, sier en fornøyd styreleder May Len Stensaker til Seilas, når vi treffer henne på utstillingen lørdag ettermiddag.

Angrer ikke

Forhandlerene av Beneteau, Dufour, Grand Soleil og Delphia droppet i år ”Sjøen for alle”, og arrangerte i stedet siden en alternativ messe i egne lokaler i Son.

–    Vi angrer ikke på at vi droppet ”Sjøen for alle” i år. Vi har solgt syv nye Beneteau-båter på vår alternative messe, og regner med å signere flere nye kontrakter i uka etter messen. Dette er samme resultat som på ”Sjøen for alle” i fjor. Med tanke på all tid og penger ”Sjøen for alle” har kostet oss, så vi er vi veldig fornøyde med årets løsning, sier daglig leder Even Larsen i Normar.

Han hevder at løsningen med messe i egne lokaler gir bedre tid til hver enkelt kunde.

Jeanneauforhandler Heitmann Marin vil ikke droppe ”Sjøen for alle” i fremtiden. De solgte 13 båter, også den nye 50-foteren som folk har kjøpt usett.

–    Bestselgeren vår er Jeanneau 45 DS, som også ble kåret til årets båt på utstillingen. I fjor var det 42-foteren som solgte best, så folk kjøper større og større båter hvert år, sier Peter Heitmann til Seilas.

Motorbåtfolk

Han forteller at det påfallende mange motorbåtfolk som nå kjøper seilbåt. Han mener det er viktig å være på ”Sjøen for alle” for å fange opp denne målgruppen. Ifølge Heitmann er pris den viktigste grunnen til at folk bytter fra motorbåt til seilbåt, men også drivstoffpriser og miljø spiller inn. Dessuten er dette en selvforsterkende trend. Når folk ser at kompisene klarer å seile, så vil de også prøve, ifølge Heitmann.

2007 var historisk rekord for seilbåtsalget i Norge. Heitmann tror kanskje ikke det samlede salget i år blir like bra, men mener det er realistisk å selge like mange seilbåter i år som i 2006.

Interessert i båter, motorer og utstyr ?  Søk og sammenlign på www.batguiden.no - Norges største båtutstilling på nett.