50 ÅR: Sleipner fyller 100 år og jubilerer med 50-åringen Taifun.
FERIEGUIDEN: Hempelfolkene studerer Ferieguiden i et stille øyeblikk.
SINNATAGG: Ikke nærmere enn dette.
AKVARIUM: Steinbiten og torsken er like levende som dem vi så i fjor.
INSPIRASJON: Hardanger Fartøyvernsenter er på plass i annen etasje.
PÅ NÆRT HOLD: Slik ser modellbåtene ut.
VINTERRACING: I andre etasje i messehallen kan du kjøre fjernstyrt båt.
KOMMET FOR Å BLI: Crocis-skoene, om ikke ekte merke, er minst like populære.
BRETT: Seilbrett og "rumperistere" hører med, hvertfall om du har motorbåt.
PÅ DEKK: En kajakk kan være nyttig å ha på fordekket på 40-foteren.
HI- TECH fra HH med bag på messekjøpet.
RETRO fra Baltic.

Når båten er i boks

Lillestrøm-messa gir gode muligheter for å sikre seg drømmebåten. Etterpå er det bare utstyret igjen. Det finner du i hall D.

Publisert Sist oppdatert

STORT BILDE: Ellen- Marie Wisløff har oversikten over bøkene til båtferien.

Plottere, bunnstoff, propeller, seiltøy for havseiling og havn og maritim litteratur er noe av som stilles ut i hall D på Lillestrøm under Sjøen for alle.

De fleste store seiltøyleverandørene er på plass med årets kolleksjon. En del av fjorårets nyheter kommer i år i nye farger.  Det splitter nye offshore-settet til Helly -Hansen som er utviklet i samarbeid med Ericsson-teamet er det allerede solgt flere av, forteller Thorleif Henriksen i Oslo Flaggfabrikk. Prisen er tilsammen 11.000- kr for både bukse, jakke og under messa også en stor bag.

Ellers er det tydelig at flere tøyprodusenter satser like mye på å nå "vanlige" folk , og ikke kun aktive seilere, med sine maritime trender.  t.shirts. jakker , vester og skjørt er blant det du finner i hall D.

Vestprodusenten Baltic har kommet med en retro-versjon av den første seilervesten.

Ellers lokker på Nautisk forlag og Norsk maritim forlag med stander fulle av nyttig  litteratur for båt- og feriefolk. Så er du på jakt etter maritime fagbøker har du muligheten til å gjøre noen gode kjøp denne uken.

Vi har tatt en runde rundt i hallen og sett litt på de forskjellige standene av nyttig og artig tilbehør til båtferien, samt litt av hva som finnes av underholdning for hele familien. For de minste er fjernstyrte båter i annen etasje et god tips. Her kan du ta med mor eller far og utfordre dem til båtrace-dyst i bassenget.  Glem heller ikke å hilse på den digre steinbiten som svømmer rundt i bassenget ved matstanden til kokken Egil Noreide.

Se bildene i billedspesialen under.