Norsk Arcona importør
Arcona 460

Norsk Arcona importør

Ole Petter Pollen og Peter Øye i Alizé utvider med nytt agentur.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra Alize:

ALIZÉ YACHTS BLIR ARCONAS REPRESENTANT I NORGE

Svenske Arcona Yachts bygger moderne "cruiser-racere" fra 37 til 46 fot som alle følger samme grunnkonsept: et lettdrevet skrog, funksjonell dekkslayout med mange elegante løsninger og detaljer som gjør båtene letthåndterlige med liten besetning, høy brøkdelsrigg med stort storseil og lite forseil, dekksutrustning og annet utstyr av beste kvalitet. Innredningen er typisk for svensk båtbyggertradisjon på sitt beste, gjennomtenkt og med håndverk av ypperste klasse.

Arcona 370 og 400 bygges på et toppmoderne verft på øya Øsel i Østersjøen. Denne øya var svensk frem til det 18. århundre, og innbyggerne snakker fremdeles svensk. Side om side med Arconaene bygger verftet Swans nye 42 foter for Nautor, noe som sier litt om teknisk nivå og kvalitetssikring.

Arcona 430 og 460 støpes i Danmark på det samme støperiet som leverer skrogene til de større båtene fra X-Yachts, og tidligere også til Najad. Deretter transporteres de til Kungshamn på den svenske vestkysten hvor Kungshavn Marininnredning står for utrustning og innredningsarbeider. Kungshavn Marininnredning har inntil nylig bygget båter for Hallberg Rassy, men er siden oppkjøpet i 2006 blitt en del av Arcona Yachts AB.

Arcona opplever økende etterspørsel og satser på å utvide kapasiteten til 75 båter i 2008, noe som gjør verftet til Sveriges tredje største seilbåtleverandør. De nyeste båtene er vakumstøpte sandwichlaminater med Divinycell som kjernemateriale. Samtlige båter kjennetegnes av en solid, varmgalvanisert stålramme som tar opp alle krefter fra rigg og kjøl. Stålrammen sørger også for å fordele kreftene fra kjølinnfestningen.

 

Stålrammen og Keel-Pro systemet, som består av en vannfylt gummidemper som er integrert i kjølens nedre framdel, er en del av Arconas sikkerhetstenkning, og bidrar sammen til å minimere skadene som oppstår ved en kraftig grunnstøtning.

Alizé Yachts AS er et nytt og nytenkende firma som har som mål å representere det beste innen hvert segment av seilbåtmarkedet. Partner Ole-Petter Pollen, tidligere OL-seiler og nå Hallberg Rassys representant i Norge, forteller at Arcona passer ypperlig inn i et bredt assortiment av spennende seilbåter, og at en i 2008 vil være i stand til å tilby båtene til en pris som ligger 10 – 15% under båter det vil være naturlig å sammenligne med.

”Vi har ikke som mål å konkurrere direkte med volumleverandører som Bavaria, Beneteau, Jeanneau, Hanse og Dufour, men henvender oss til kvalitetsbevisste kunder og viderekommende seilere som er ute etter noe annet enn hva masseprodusentene er i stand til å levere”, forteller Ole-Petter.

Ole-Petter viser til at Arcona er en av de mestvinnende seilbåtene i Sverige, med 1, 2, 3, 5, 6, 7, 9, og 11 plass i klasse ORC 1 i Gotland Rundt i 2007. I kommende sesong kommer Arcona-båtene til å delta i en rekke regattaer i Norge.