Son eller Lillestrøm
Dufour har egen hall i Son.
Oceanis 31har norgespremiære i Son og kom på torsdag.
Ikke bare båter over 30 fot i Son. Her RS Feva.
Flere biler ute enn folk inne.
39 kroner for en baguett på Lillestrøm
Elektronikken er det mest spennende for seilere.
30 kroner for en times parkering i Lillestrøm
Ingen vakter i Son.
Utstillingshallen til Normar i Son.

Son eller Lillestrøm

Det er flest seilbåter i Son, men mest liv på Lillestrøm. Vi har besøkt begge messene.

Publisert Sist oppdatert

Seilmessen i Son kan ikke sammenlignes med Sjøen for alle på Lillestrøm. Det både på godt og vondt. Vi var i Son ved lunsjtider fredag, et par timer etter at messen var åpnet, og mange timer før messen var klar. Flere av båtene var ikke på plass, og riggingen var i en hektisk fase. Men du verden, her kunne jeg parkere rett ved inngangen, studere båtene uten trengsel og ta en hyggelig prat med selgerne.

Mange båter

På seilmessen skal det utstilles modeller fra Delphia, fire First, tre Grand Soleil, fem Dufour , en Cyclade og hele seks Oceanis, men i dag manglet det to båter. Siste båt, en Dufour 385, er ikke på plass før mandag.

Båtfolk reiser ikke kollektivt

Tog til Lillestrøm går greit, spesielt om du tar et som ikke stopper på alle stasjonene. Bus til Son går sikkert det også, men jeg tør ikke tenke på hvor lang tid det tar. Men båtfolk kjører bil. Bare utstillerne klarte å fylle nesten hele parkeringen på Lillestrøm før åpningen.

Det er mange fordeler med messen i Son fremfor Lillestrøm. Parkering er gratis, men det er heller ikke ubegrenset med parkering. På Lillestrøm tar Euro Park 60 kroner for 2-5 timers parkering, og vaktene sitter klare i bilen og venter på at lappen din skal gå ut.  Da jeg kom på Lillestrøm i ettermiddag var gigantparkeringsplassen nesten helt full, og jeg er sikker på at det står flere biler ute, enn det er mennesker inne. For de fleste utstillerne reporterer om lite trykk.

Gratis inngang

I Son slipper du inn gratis. Her står det ingen bryske menn i uniform. På Lillestrøm koster det 125 kroner for å komme inn for å se på utstillere som har betalt en formue for å få båten utstilt.

Ta med matpakke

Det er nok av serveringssteder og køen er lang, selv om prisen på maten er stiv på Lillestrøm. 24 kroner koster det for en kaffekopp. I Son er det dårlig med servering, men jeg fikk en kopp kaffe gratis, og maten kunne jeg kjøpt på Kiwi et trossekast unna.

Ja takk begge deler

Messen i Son er liten og intim. Båtene er mange, men de ligger veldig tett. Her treffer du bare seilere, men du får ikke utstillingsfølelse av å være i Son. Skal du se på båtutstyr så må du til Lillestrøm.