Bad med sjøutsikt.
Førerplassen.
Stort kartbord på babord side.
Kabinene innbyr til en god natts søvn.
Panorama og plass til storfamilien.
Feriehus på to skrog
Vi holdt følge med Lavezzi 40 som seilte ved siden av oss.

Velkommen inn i vår stue!

Seilas har prøveseilt Mahé 36, en båt som gir mye plass for pengene og som seiler like bra som  sine større toskrogssøstre. Du kan se båten på stand B01-11 på Sjøen for Alle.

Publisert Sist oppdatert

Stor salong med panoramautsikt og dertil ekstra mye båt for pengene er hovedargumentetfor å velge en katamaran istedet for en enskrogbåt. Seilas fikk være med på en kort prøvetur i Oslofjorden i september, i lett regn og ca  åtte-ni meter per sekund på det meste..

Det lyse lønnetreverket og den hvite sofaen gjør at den 15 kvm store salongen virker ekstra rommelig og oversiktelig. Salongen minner mer om en vanlig stue enn om en båtsalong, og gir stor plass til innedørsaktiviter når det er ruskevær ute. Store vinduer og skyvedør i glass som skiller salongen fra cockpiten sørger for tilstrekkelig med lys i alle retninger. Salong og cockpit ligger også på samme plan, noe som gjør at man raskt kan ta en snartur inn i hytta fra styreposisjonen for å sjekke kart og kurs. Rundt salongbordet er det sitteplass til de fleste familier pluss et par venner.

Eierskrog eller tre kabiner

Mahé kan fåes i både to- og trekabinsversjon, med den siste som standard. Ønsker du et helt skrog til privat bruk er to-kabins versjonen med stor dobbeltkabin og bad på hvert skrog den beste løsningen. Har du stor familie eller seilglade venner er tre-kabins versjonen den mest hensiktmessige. Uavhengig av om du velger ett eller to baderom er dette plassert i den fremste halvdelen av skroge(ne), noe som gir enormt med plass til å være i en seilbåt på 36 fot.

Godt sikret

Ettersom Mahé 36 ikke legger seg  over på siden kan man uten problemer bevege seg fritt rundt på fordekk og dollbord under seiling. Langsgående rekkestøtte og et stort fordekk med trampoline gir solplass til hele familien. Badetrappen aketrerut kan lett åpnes fra vannet ved behov. Mahé 36 er utsyrt med tre brannslukningsapparat, og det er mulig til å slukke eventuell motorbrann  gjennom en åpning mellom akterlugaren og motorrommet.

Unnavindsbåt

Katamaraner er unnavindsbåter, det kan derfor lønne seg å falle av fem til ti  grader på kryssen for å få utbyttet fartspotensialet. Vi noterte ni knopp på skarp kryss med vindstyrke på syv-åtte sekundmeter, og hadde ikke problemer med å holde unna for den større Lavezzi 40. Ved å falle til ca 60 grader relativ vind økte vi farten til 10 knop.

Den lille kreningen gjør Mahé til en godt valg også for motorbåtfolk som har lyst til å prøve seillivet, uten å måtte ligge for mye på skrå. Utforingen kan dog bli å finne en båtplass som er bred nok hvis du bor i en av de største byene.

Les utfyllende reportasje fra prøveseilingen i Seilas 3 2008, og se på båten på stand B 01-11 på Lillestrøm-messa de neste dagene!