Ingen konflikt med Norboat, sier Larsen

Normarsjefen Even Larsen registrerer at Norboat-sjefen Aud Høva ønsker dialog med avhopperne fra «Sjøen for Alle». Selv om artikkelen kan gi inntrykk av konflikt er dette ikke bakgrunnen, sier han.

Publisert Sist oppdatert

- Selv om det kanskje kan virke slik ut fra fremstillingen, foreligger det ingen konflikt bak flere seilbåtimportørers avgjørelse om å unnlate å stille ut seilbåter under årets ”Sjøen for Alle”, sier Even Larsen.

- Alle de største seilbåtimportørene har de siste årene hatt dialog om hvorvidt man kollektivt skal utebli fra Lillestrøm messen, uten at man har kunnet konkludere samlet på dette. Videre er det et faktum at kun et fåtall av de seilbåtmerker som er representert i Norge har vært vist på Lillestrøm de senere årene. Det har også i flere år foregått en positiv dialog med Norboat rundt nettopp «Sjøen for Alle» for å finne fleksible og kostnadseffektive løsninger for seilbåtimportørene, sier Larsen videre.

Ankepunktene mot Lillestrømsmessen er tidspunktet som vanskeliggjør salg av store dyre enheter som normalt forutsetter en viss leveringstid. Importørenes tekniske stab er også på denne tiden i full aktivitet med klargjøring, sjøsetting og leveranse av båter.

Totalkostnaden for messen utgjør relativt sett en alt for stor andel av tilgjengelige midler for markedsføring og det er håndteringmessig komplisert å frakte store båter til Lillestrøm.

Larsen reagerer på at vi i Seilas oppgir 24 seilbåter på «Sjøen for Alle» og påpeker at  av disse er antall båter over 30 fot som det går an å bo i bare er 15 ulike båter. Med 21 ulike bobare seilbåtmodeller utstilt i Son mener Larsen det er hold i påstanden om at det i Son vises «langt flere seilbåter over 30 fot enn på «Sjøen for Alle».

- Personlig har jeg stor tro på at man gjennom samarbeid og konstruktiv dialog kommer lenger her i livet og ønsker selvsagt velkommen enhver dialog med Norboat rundt fremtidige og alternative messeaktiviteter til beste for oss seilbåtimportører, sier Even Larsen hvis firma Normar Yachts AS sfor øvriug deltar som utstiller på «Sjøen for Alle» med ca 350 kvm innendørs stand der de blant annet viser fem ulike motorbåter fra Beneteau.