Minipantry med to plater.
Under en benk på styrbord side er toalettet.
New Classic 700 forfra.
Lukket hekk.
Rorkultforlenger.
Stikkøyer på hver side.
Vinsjene er ikke av de kraftigste, men det trengs heller ikke.
Under seil ved Hundvåg.
Stor cockpit.
Salong med forpigg, lite salongbord og sofa som kan brukes til køye.
NY I NORGE: NC 700

Norgespremiere for trailbar familieseiler

Blant Sjøen for alles seilbåtnyheter er New Classic 700. Seilas prøveseilte båten i forrige uke i Stavanger. Her er rapporten med billedspesial fra båten som stilles ut på stand  B01-04.

Publisert Sist oppdatert

Alle foto: Linn Krogh Hansen

Tåka lå tykk over fjorden da vi skulle seile  den drøyt syv meter lange turseileren utenfor Hundvåg, og vinden varierte fra nesten vindstille til rundt fire meter per sekund.

Det du trenger- i mindre format

Med sine 24 fot har båten det meste av hva man forventer av en større båt, med unntak av et lukket toalett. Forpiggen har god plass til to voksne personer. Siden sofabenkene er forlenget akterover under cockpitbenkene, er også disse lange nok til en voksen person.

En mini L-bysse markerer overgangen mellom sofabenken og forpiggen, og mellom benkene i salongen finnes et oppslagbart salongbord.

På styrbord side, mellom sofabenken og forpiggen er det montert et toalett som til vanlig dekkes over av en bordplate. Man skal riktgnok kjenne hverandre bedre enn «godt» for fristes til å bruke toalettet mens det er andre under dekk, men det er så absolutt brukbart når man ikke har andre alternativer.

Skyter fart

Vi seilte med storseil og fokk. Vinden var ujevn, men vi logget fire-fem knop på skarp slør, og nesten det  samme på kryss. Det virker generelt som båten holder god fart på kryssen inntil nærmere 30 prosent vinkel, og den skyter raskt fart ved selv små vindkast.  Seilhåndteringen er ikke tyngre enn at jeg som kvinner trekker inn fokkeskjøtene uten det minste behov for å bruke vinsjene. Båten styres ved hjelp av ror og rorkultforlenger, samtidig som man har fokke/genuaskjøtet og storseilskjøtet inenn rekkevidde. Påhengsmotoren på åtte hester trekkes opp ved hjelp av tau og evnetuelt vinsj ved behov.

En båt du har råd til

New Classic 700 er en turbåt som passer like godt til et par som til en liten familie.  Med kun syv meter er det lettere å komme til i havner, samtidig som man har mange av de samme mulighetene som i en større båt. Opptrekkbar kjøl med mulighettil å trekke båten opp på tilhenger gjør at du ikke trenger fast båtplass. Med en pris på rundt 300. 000.- kr er dette en båt som vil være en naturlig konkurrent til en rekke større bruktbåter. Fordelen med NC700 er at du får en helt ny båt, med alle de fordeler dette innebærer.

Båten passer naturligvis også utmerket som en begynnerbåt for en liten familie som ønsker å lære seg seilingens prinsipper ved å gå gradene før de anskaffer seg større båt.

Sikkerhet ivaretatt

Som familiebåt er New Classic 700 godt egnet ettersom den har lukket hekk. Antiskilprofil på dekk og brede gangveier på siden av skroget. Det dype cokpiten gjør det også vanskeligere å falle ut. Skulle man likevel forville seg ut i vannet mens man seiler alene er det bare å strekke hånden op og løsne badetrappen.

New Classic 700 produseres i Polen og har allerede vært på markedet i Nederland en stund hvor den har rukket å markere seg som en populær charterbåt.

Båten vi prøveseilte har i tillegg til standardutsyr også sprayhood og kalesjepakke, navigasjonspakke fra Simrad,kompass og windex, radio, landstrømpakke, oppvarming, navigasjonslys og Yamaha åtte hk.

Genua, lukket toalettrom, ekstra stuerom og skap er blant ekstrautstyret som kan fåes til båten.

Spesifikasjoner:

Lengde 7,30 m

Vannlinje 6,65

Bredde 2,50

Dybde u/kjøl 0,35

Dybde m/kjøl 1,40

Ballast kjøl 290 kg

Total vekt 1250 kg

Storseil 15 kvm

Fokk 8,50 kvm

Genua 13 kvm

Spinnaker 34 kvm

Mastehøyde over vann 10,30 m

Tre avlastere

To genuavinjser

Rustfri badetrapp

Rustfritt ankerbeslag i baug

Rustfritt rorbeslag med oppløftbart ror og rustfri rorkult

Gjennomsiktig salongluke forut

Pris standard kr 295,000-

For mer informasjon se

http://www.westcoastyachting.com

Det er også ventet en storesøster til denne båten i løpet av året.

Se New Classic 700 på Stand B01-04