Svensk forhandler presenterer hollandsk nyhet

Pring Marine i Göteborg som har spesialisert seg på moderne klassikere introduserer nok en,   BESTEWIND 50 er utviklet av Hollandske K&M Yachtbuilders og baserer seg på erfaringene fra  BESTEVAER og STADTSHIP.

Publisert Sist oppdatert

KONSEPT

Tanken med Bestewind 50 er å seriebygge en skikkelig langtursbåt med stil og kvalitet. Tidigere er slike båter bare bygd på bestilling og til betydlig høyere pris.

DESIGN

Bestewind 50 utmerker seg med sin rette baug, rene linjer og dekkshus i robust utførelse.  Båten er en rask og velseilende båt i tidløs og klassisk stil.  Undervannsskroget er moderne med et skarpt forskip, slanke linjer og effektiv kjøl med bulb og lavt tyngdepunkt. Roret er balansert.  Båten leveres med  9/10 rigg på konet mast. 

Båten er tegnet av Dykstra & Partners og er basert på Bestevaer II, Gerard Dykstra´s egen aluminiumsbåt.

KOMFORT

Dekkshuset inneholder navigasjonsplass og sitteplasser med 360 graders utsyn.

Innredningen er lys og luftig med en kombinasjon av mahogny og off-white i klassisk utseende.  Rommelig owners cabin i baugen med eget toalett og dusj. Akter finnes to lugarer, samt en med eget toalett med dusj. Salongen er stor og åpen med pentry som det skal være mulig å jobbe fra også under seilas på havet.

SÄKERHET

Bestewind 50 har en dyp, bekvem og beskyttet cockpit. Alle fall og liner ledes under dekk til cockpit og båten kan derfor lett seiles av en eller to personer.  Badeplatform senkes fra akterspeilet.

Bestewind byggs i henhold til CE kategori A ocean.

SPESIFIKASJONER

L.o.a    15,26 m

L.o.d    14,96 m

L.v.l    13,72 m

Bredde      4,40 m

Dypg.      2,15 m (opsjon 1,8m eller 2,6 m)

Disp.    17,0 ton

Ballast      5,6 ton

Rigg     9/10 slup eller kutter

Stor     64,0 kvm

Genua      50,6 kvm (125% 57,6kvm)

Motor       75 hp Yanmar

Vann     690 l

Drivstoff     600 l

Materiale   Composite (GRP)

Design    Gerard Dykstra & Partners

Bestewind 50 leveres med en omfattende standard utrustning.

Pris: 489 000 Eur ex mva

Pring Marine representerer BESTEWIND, BESTEVAER, STADTSHIP samt ADMIRALS TENDER i Skandinavia.

Pring Marine importerer ”Modern Classics”. De seneste årene har intressen for moderne og samtidig klassiske båter stadig økt. Tanken med ”Modern Classics”-båter er å gi stilen og skjønnheten fra tradisjonelle konstruksjoner samtidig som det anvendes moderne teknologi og nye materialer.