Seilbåtimportører med alternativ messe til Sjøen for alle

Seilbåtimportører med alternativ messe til Sjøen for alle

Skal du se på nye seilbåter, så vil du finne flere utstilt i Son enn på Lillestrøm.

Publisert Sist oppdatert

Utstillingen i Son er etablert som et samarbeid mellom Normar Yachts AS (importør Beneteau), Blue Peter AS (importør av Dufour), Briz AS (importør av Grand Soleil) og Delphia Norge AS (importør av Delphia). Utstillingen vil bli holdt i månedskifte februar/mars

Flere båter

Den nye utstillingen har fått navnet Seilmessen og vil bli arrangert parallet med messen i Lillestrøm. Messen i Son vil ha over 20 seilbåter, mens antall seilbåter på Lillestøm ventes å ligge mellom 10-15 båter ifølge Per Øyvind  Iversen i Blue Peter.

Spennende nyhet

Normar vil under Seilmessen vise frem Beneteaus siste modell, Oceanis 31, ble første gang vist internasjonalt i vinter, og er en svært spennende båt for det norske markedet. Båten kommer til Norge i uke 5. Også Oceanis 37 vil være på plass i Son. Denne gangen vises det frem en ferdig båt, ikke en prototype som ble vist i Sandvika i høst.

Ressursbesparende

Per Øyvind  Iversen i Blue Peter forteller til Seilas att det ikke er leieprisen som holder dem vekk, men at det blir meget resursbesparende å holde utstillingen der de er, når de har muligheten til det.

– For seilbåtforhandlere er selvsagt leieprisen hos Norboat en liten del av totalkostnadene. Planlegging, frakt, fellesrigg lys, standkonstruksjon, personale etc er med på å gjøre kostnadene høye.

Ga bort pengene

I fjor valgte Westmar å droppe utstillingen. Westmar selger Hunter, C&C, Tartan og Contest. Da sparte de mye penger, og utstillingsbudsjettet brukte de heller på å rabattere sine båter.

Kart:

View Larger Map