To akterlugarer med dobbeltkøyer
toalettet forut
Romslig forpigg
Dinetteløsning
Bysse på babod
Salong under bygging
Mange luker

Se Bavarias nye 40-foter

Bavaria lanserer en ny 40-foter på Düsseldorf-messen. Se de første bildene av  båten her. 

Publisert Sist oppdatert

Bavaria 40 Cruiser vil koste en drøy million kroner i Norge, og erstatter 39-foteren. Den er romsligere enn forgjengeren, og er lys og åpen.

Bavaria 40 Cruiser har to ratt og en ganske åpen cockpit med bord og konsoll for kartplotter.

Under dekk har Bavaria valgt en tradisjonell dinetteløsning i denne modellen. Salongen er på styrbord side, og på babord side er det en stor og moderne bysse. Du finner to akterlugarer og to toaletter om bord.

– Dette blir en ny bestselger fra Bavaria. Prisen ligger på 1.030.000 kroner. Du får en romsligere og bedre utstyrt båt til nesten samme pris som forgjengeren, sier salgssjef Haldor Holm hos den norske Bavariaimportøren, Lunde Båt.

–   Noen detaljer kunne ha vært bedre. Forpiggen er lite gjennomtenkt og GPS-antennen er plassert farlig nær kryssholtet akter, sier Morten Berg i Bavariaklubben. Han har selv en Bavaria 44. Berg er imponert over hvor mye volum båten har under dekk.

Bavaria 40 Cruiser har umiskjennelig Bavaria-design, men er noe lysere og åpnere enn vi har sett på tidligere Cruiser-modeller. Vi telte hele ti vinduer og åtte luker på båten. Ifølge teknisk sjef Are Wiig i  Lunde Båt er kvaliteten på Bavaria bedre enn før, og det gjelder særlig trearbeidet, hvor Bavaria nå gjør alt trearbeidet selv.

–   Vi har ikke prøvd båten ennå, men jeg tror den vil seile like godt som 39-foteren, sier Holm.

Basisiprisen inkluderer to ratt, to kompass, hekkport, storseil og rullegenoa, ekkolodd og vindmåler. Varmeapparat, plotter og sprayhood er ekstra, opplyser Holm.

På messen i Düsseldorf tiltrekker den nye Bavaria 40 mye oppmerksomhet. Et fransk ektepar vi møter har bestemt seg for å kjøpe denne båten. – Det eneste vi ikke er fornøyd med er cockpiten, sier de. Bavaria opplyser at de allerede har bestemt seg for å gjøre endringene som forhandlere og publikum umiddelbart har påpekt.

– I fjor kjøpte Baines Capital Bavariaverftet, og de nye eierne mer lydhøre for hva vi og markedet kommer med av innspill, sier daglig leder Atle Strøm i Lunde Båt.