Bergen Seil kjøper fem Melges 24 og får agenturet

Bedriften Bergen Seil AS tar nå skikkelig sats og har nå satt fem nye Melges 24 i bestilling. Disse båtene skal seiles av lokale seilere i Bergen. Med dette vil Carl Edvard Jansen og Christian Nærø bygge opp et entype miljø i en allerede etablert klasse i Norge på Vestlandet.

Publisert Sist oppdatert

Bergen Seil AS er etablert firma med to fulltidsansatte har valgt Melges 24 ut i fra sportslige kriterier. Melges 24 klassen har i dag en etablert Norges Cup og teller rett i underkant av 40 båter pr i dag. Klassens renome ble ytterligere styrke, da man fikk kongepokal status i 2007. Dette sammen med iherdig jobbing fra den nasjonale klasseklubben gjør at Melges 24 ble et naturlig valg. Ledelsen i Melges Norway har uttalt at de ser på denne satsningen, som det, som skal til for å bygge klassen utenfor Oslo. Ser man Bergen og Haugesund i et vil man med disse båtene allerede ha 10 deltagere i regattaene.

Bergen seil AS vil at lokale seilere skal benytte disse båtene i en lokal Melges Cup i 2008. Det er tatt sikte å arrangere 6 seilaser for disse båtene i nærmiljøet. Her legges det opp til seiling på pølsebaner med mye action og moro. Dette er den banen disse båtene ville kunne seile NC, NM, EM og VM. Bergen Seil AS vurdere videresalg av disse båtene med tilbakeleieavtaler for å raskt bygge antall båter. Med de bestilte båtene, som leveres tidlig vår, og de allerede eksisterende 3 båtene vil klassen ha et godt fundament å vokse på. Planene for å involvere unge seilere i dette etter endt jolleseiling er i full gang. Bergen Seil legger tilrette for at minst en ungdomsbåt skal kunne delta i 2008.

I tillegg til Melges Cupen vil disse fem båtene gå i allerede eksisterende regattaer. Med båtens planende egenskaper og sportslige preg, samt at den er lett og trailer på tilhenger gjør dette til en attraktiv båt. Båt og henger veier ikke mer enn 1100kg. Med at kjølen tas opp er tyngde-

punktet lavt noe som gjør denne lett å transportere til både NM og Nordisk som begge går på Hankø i 2008. Bergen Seil vil i løpet av sesongen hente inn kjente seilere for å overføre kunnskap om Melges 24 spesielt, men også andre profilerte seilere for seiling generelt.

I tillegg til at Bergen Seil for levert fem nye båter tidlig på våren er Bergen Seil AS blitt eksklusive forhandlere av Melges 24 i Norge. Med seg på laget har de fått Jens A. Wathne som kjenner klassen inn og ut. Etter 8 år i klassen vet han det mest om denne båten. Bergen Seil AS kommer til å sitte på et omfattende delelager og kunnskap som vil være essensiell for å bygge opp dette en-type miljøet også på Vestlandet. "Vi vil være en totalleverandør av båt, deler og tilhenger til denne båten med egen servicebil" sier Christian Nærø. Videre fortsetter han: "Det var utrolig deilig å ikke bare å snakke om at vi skulle hatt fem båter, men også nå se at disse er satt i bestilling og kommer til våren. Jeg håper nå at vi klarer å øke interessen for entype seiling i Bergen og at flere får opp øynene for den hurtige kraftpakken Melges 24 er". Christian Nærø som var sammen med Jens A. Wathne ombord i hans båt under NM i Tønsberg tidligere i år er ikke i tvil. "Melges 24 er båten som hører fremtiden til. Et godt fungerende klasse miljø i Norge, samt muligheten til å seile NM, Nordisk, EM og VM gjør dette til en meget interessant klasse. Man kan seile mot noen av både Norges og verdens beste seilere i denne klassen. I Norge har man Geir Dahl Andersen, Kristoffer Spone, Herman Horn Johannessen, Per Moberg, Kristian Nergaard, Eivind Melleby, Peder Jahre med flere som har valgt denne båttypen".

Haugesund Race Weekend vil det etter alle solemerke samles 10 båter i denne klassen fra Vestlandet og det er mulig at båter fra Østlandet også deltar. På sikt ønsker Bergen Seil seg en ranking på Vestlandet og gjerne i Haugesund under Sildajazzen. Her vil man da dele bane med den sterkt voksende X-35 klassen.

 

Det kommer flere nyheter om Melges Cup 2008 og en eventuell videresalgs avtale med tilbakeleie mulighet etter hvert. Følg med på www.bergenseil.no.