Enkel beskyttelse mot korrosjon

Enkel beskyttelse mot korrosjon

En ny type anode gjør det enklere å beskytte båtens metalldeler mot korrosjon og rust.

Publisert Sist oppdatert

Bruntons Propellers lanserer  et nytt produkt som skal gjøre det lettere å unngå rust og korrosjon på metalldeler som befinner seg under vannlinjen på båten.

Det nye produktet bærer navnet Ionguard og skal på et enkelt vis kunne trekkes inn i båten for inspeksjon eller for å byttes ut. Ionguard kan brukes både på store og mindre båter, og gir total beskyttelse til mindre båter. Blant dens fordeler er at den kan skrus av og byttes ut med en ny offeranode mens båten ligger på vannet.

Saltvann og ferskvann krever ulike typer offeranoder som beskyttelse mot korresjon. Med Ionguard kan man bytte fra den ene til den andre i løpet av noen få sekunder utfra hvilken type som gir best beskyttelse.

Regattaseilere som ønsker en mest mulig glatt bunn/skrog  kan trekke anoden inn for redusere motstand når sekundene teller. Ionguard kan leveres i flere utgaver  og materialer, noe som gjør at det er mulig å finne en anode for alle typer båter, uavhengig av konstruksjonsmaterialet og bruksområde. Produktet er like egent til motorbåter som til seilbåter, og vil også kunne tilpasser eldre båttyper, selv om det  først og fremst vil inngå som standard i en rekke nye båter som bygges.