Landmark 43 på prøveturen
Prøveturister i Dubai
En fornøyd prosjektleder, Claus Landmark
Landmark 43 på jomfrutur i Dubai

Endelig seiler Landmark 43

Etter en lang og krevende utviklings- og byggeprosess kunne endelig  ”Landmark 43” sjøsettes fra Dubai Marina denne uken. Jomfruturen ble seilt i perfekte forhold med 12 – 15 knops vind i farvannet utenfor Dubai.

Publisert Sist oppdatert

De siste ukene har det vært jobbet dag og natt ved Premier Composite Technologies i Dubai for å få båten klar til sjøsetting og prøveseiling. Et trettietalls meget forventningsfulle båteiere og forhandlere fra ulike verdensdeler hadde tatt turen til Dubai for denne anledningen og spenningen var til å ta og føle på idet båten gled fra kai og seilene ble satt for første gang.

Landmark 43 bærer tydelig preg av et elegant formspråk fra båtdesigneren Mark Mills. Båten flyter høyt og lett, helt eksakt på designet vannlinje og reagerer på den minste bevegelse i vannet. En enorm cockpit med en gedigen teakdørk gir mannskapet veldig gode arbeidsforhold og fiffige detaljer bidrar til rene flater på dekk og i cockpiten.

– Jeg innrømmer gjerne at min detaljfokus har nærmest drevet verftsledelsen til vanvidd, sier initiativtakeren Claus Landmark.

- De fleste båtene jeg har sett, og det er mange, holder rett og slett ikke mål, og for å få den båten jeg selv ville ha måtte jeg begynne med helt blanke ark. Heldigvis er flere opptatt av det samme som jeg, og på kort tid er vi blitt en menighet som nå gleder oss over det vi nå ser, forteller Claus til Seilas.

Det alle nå er spente på er å få føling med båtens balanse og fartsegenskaper. Men det er først og fremst forholdet mellom smal vannlinje og båtens dype og tunge kjøl som representerer den store forskjellen fra båtene man kjenner fra tidligere.

Tilbake på brygga etter to timers testseiling var det bare brede smil å se. Dag Skarsgård som de siste årene har vært ivrig First 40.7 seiler har vært med i dette prosjektet fra starten. Firsten er solgt og han får sin nye Landmark 43 til våren.

– Dette overgikk alle forventninger. Høyt og fort. Førsteinntrykket lover godt, og jeg gleder meg veldig til å bli bedre kjent med båten sier Skarsgård.

Som kyndig IT-mann er Dag Skarsgård ansvarlig for å samle data fra prøveseilingen som vil gi svaret på hvordan man ligger an i forhold til båtens polardiagram.  Hans egenutviklede informasjonsystem er montert ombord med full integrering mellom båtens B&G instrumenter og regattasoftware fra Expedition.

Den første båten i serien skal til Sør Afrika og sendes rett før jul etter at nødvendige korrigeringer og justeringer er gjennomført.

Byggenummer to går til eier i Frankrike i og vil være seilklar til Spi Quest. Båt nr tre går til Stokholm i februar, mens de tre neste

skal til kunder i Norge og Oslofjorden og blir levert i perioden mars – mai.