GPS med kamera

GPS med kamera

GPSer i mobiltelefonstørrelsen blir en trend for 2008. Magellan kommer nå med en turkamarat med MP3 spiller og kamera.

Publisert Sist oppdatert

Også Magellan kommer med en GPS i mini-størrelsen. Deres nyhet heter Triton 2000 og kommer i salg i desember. Dingsen har en stor (2,7”) trykkfølsom skjerm og skal være enkel å bruke. Magellan hevder de har verdens første håndholdte GPS med trykkfølsom skjerm. GPSen veier kun 224 gram.

Rekke funksjoner

GPSens kamera er på 2 megapiksler og legger bildene til geografiske punkter på turen. På den måten kan du se dine egne havnebilder i din favorittuthavn. Den har kompass og barometer også. I tillegg lysdiodelampe som gjør at du kan bruke den lille GPSen som lommelykt.

Underholdning

Den har også MP3 spiller som gjør at du kan høre på musikk eller lydbøker på turen. Den har pgså diktafonfunksjon slik at du kan spille inn lyder eller notater knyttet til geografiske punkter. Dataene lagres på et SD-kort som har stor kapasitet og rimelig pris.

Tåler det meste

Triton tåler støt og sprut etter IPX-7 standarden. Den har også en antenne som gjør GPSen svært rask. GPSen bruker to standard AA batterier som også kan kjøpes som oppladbare. Batteriene skal vare i ti timer.

For sjø og land

Triton 2000 leser både sjø og topografiske kart. Landkart for hele Europa følger med på kjøpet.