Salongen er stor og lys takket være båtens bredde, lyst tre og mange luker i dekk og skrogsidene.
Begge utgavene har et praktisk pantry på babord side. Microbølgeovn er standard.
Badeplattformen trekkes inn under cockpiten ved hjelp av to hydrauliske sylindre når båten er under seil.
Skyveluken over leideren ned til salongen er i klar plast og åpningen består av to hengslete dører.
Doradeventilene på dekk er godt beskyttet av en rustfri bøyle.
Stilen på 38-foteren kjenner vi igjen fra Bavaria 31 og 34 som ble vist på Båter i Sjøen.
Bavaria 38 leveres med to eller tre lugarer
Teakdekket er elegant og antall luker på dekk er imponerende

Stor og smart 38 Cruiser fra Bavaria

Bavaria viste sin nye 38 Cruiser for første gang på båtmessen i Hamburg. Det er blitt en stor 38-foter med mange smarte løsninger og et lyst og tiltalende interiør.

Publisert Sist oppdatert

Bavarias populære 37-foter har lagt på seg enda en fot og er blitt til «38 Cruiser». Den hadde verdenspremiere på den store båtmessen i Hamburg siste uke. Nyheten imponerer med mye plass både over og under dekk. Hele 16 luker i skrogsidene, overbygget og på dekk gir masse lys i interiøret. I tillegg er skyveluken fra cockpiten i hard. klar plast som også bidrar til overlyset.

Stor salong

Salongen er stor og bred med en L-formet sofabenk på styrbord side og en langskips benk til babord. Bordet i midten har store klaffer som slås ut og gir plass til seks voksne til bords. Båten tilbys i to versjoner, med to eller tre dobbelkabiner. I tokabins versjonen er det toalett og dusj akter på styrbord side, i trekabins utgaven to doble kabiner akter og en stor kabin forut med toalett og dusj foran masten. Ingen god løsning for dem som seiler utenskjærs, akkurat, og ikke så lekkert med dør direkte fra salongen inn i toalettet forut. I begge utgaven er det et L-formet pantry på babord side og navigatørplass med kartbord på motsatt side.

Teakdekk

På utstillingsbåten var det et flott teakdekk, og også i cockpiten var det raust med teak. En smart badeplattform er innfeldt under cockpitdørken når båten er under seil, men skyves ut hydraulisk i havn. I plattformen er badeleideren foldet sammen. Fiks løsning, men her har man ingen mulighet for å kunne komme om bord om man skulle falle i vannet ufravillig med plattformen inne. En løsning som neppe kan være godkjent.

Smarte detaljer

Luken fra cockpiten er på 38-foteren erstattet av to hengslete dører i glassfiber, med et lag finer på utsiden. Det så bra ut, men man har ikke annet valg enn å seile med luken helt åpen eller helt lukket.  Skyveluken over kan imidlertid gi luft og lys under dekk. En smart detalj samme sted var den drenerte kummen som har plass til alle fall og trimliner som føres tilbake til hyttetaket. I det hele tatt må Bavaria berømmes for mange, gjennomtenkte og smarte løsninger på denne båten.

Kommet til Asker

Den første båten er allerede på plass i hallen hos Lunde Båt i Asker. Prisen er kr. 895.000, basert på eurokurs 7,80.