Spesial PC for båt

Spesial PC for båt

Digital Yacht hevder de har verdens første PC for båt. Boksen har interessante detaljer.

Publisert Sist oppdatert

Trenden innen maritim elektronikk er å kjøre en PC som hjerne i et større system. Også produsentene av maritime komponenter er med på den trenden, og mye av systemene er nå bygget opp rundt PC-standarder. Det gjør utstyret billigere og det er enklere å få ting til å passe hverandre. Så langt har folk flest brukt bærbare PCer, eller PCer bygget for industri formål. Digital Yachts PC er perfekt for å fastmontere under kartbordet. Digital Yachts system er ikke unikt. Nordmannen Dag Skarsgård har utviklet et tilsvarende system. Det har også det svenske firmaet True Heading gjort.

Interessant detalj

PCen har ingen harddisk med lagrer data på Flash minne. Flash minne er teknologi som også brukes i digitalkamera. Denne typen minne koster mer, men bruker mye mindre strøm. Det er også mer solid, og har ingen bevegelige deler. Prisen faller også raskt for tiden.

Tilpasset båt

En annen detalj er at maskinen ikke trenger vifte. Den blir nedkjølt av kjøleriller i kassen. Det gjør at den bruker enda mindre strøm, er lydløs, men ikke minst, mer motstandsdyktig mot salt og fuktighet. PCen er tilpasset 12 volt og trenger hverken inverter eller konverter. PCen blir levert med trådløst tastatur og mus.

Riktige utganger

PCen har USB og FireWire utgang slik at du kan koble til eksterne harddisker, kamera og video. Den har også tradisjonell RS232 utgang for NMEA signaler som gjør at du kan plugge inn maritime instrumenter.

Sammen med Raymarine

PCen leveres med Windows XP og Digital Yacht kan også forhands installere Nobeltec’s VNS eller Raymarine Raytec. Sammen med Raymarines nye skjermer som leveres i en rekke størrelser vil dette være et bra og fremtidsrettet elektronikksystem om bord. Prisen for PCen med betegnelsen C60 er 1000 pund.

PCen blir lansert under Mets.