Nauticat i medvind

Finske Nauticat selger stadig bedre i Norge, og nå tar Sulander Yachting over agenturet fra Lunde Båt.

Publisert Sist oppdatert

Sulander Yachting AS har representert de kjente, kvalitetsbåtene fra Finland helt fra oktober 2000, men frem til i dag har salget skjedd gjennom en samarbeidsavtale med Lunde Båt AS, som for fremtiden skal konsentrere seg om salg og oppfølging av de meget populære Bavaria-båtene fra Tyskland.

- Både Nauticat-veftet og vi i Sulander Yachting ønsker å øke satsningen i Norge. Før tusenårsskiftet ble det solgt relativt få Nauticatbåter her i landet, men salget har tatt seg opp fra år til år. Interessen for de finske havseilerne er merkbart stigende, og i dag har vi som mål å selge 5 til 6 båter i året. Dette representerer ca. 10 prosenter av verftets produksjon, sier daglig leder i Sulander Yachting,  Antero Sulander.

Nauticat er fra gammelt av kjent i Norge for meget velutrustede havseilere. Båtene er også kjent for meget høy kvalitet og der verftet nær skreddersyr båtene etter kjøpernes ønsker.

Kundens ønsker

- I gjennomsnitt koster en ny Nauticat mellom 2,5 og 3,5 millioner kroner. Fordi mange av våre kunder ønsker seg individuell utrustning, tilleggsutstyr osv, er det normalt å bestille båten kanskje med ett års leveringstid. Våre kunder er ofte meget habile båtfolk som setter kvalitet, komfort og sikkerhet meget høyt.  Båtene våre er bygget og utrustet for å kunne tåle alle typer vær og egner seg spesielt godt for dem som liker lengre seilaser og krysninger av havstrekninger, sier Sulander til Seilas. 

Investering

Selv om Nauticat ligger i det øvre prissjiktet, ser mange av våre kjøpere på kjøpet som en investering.  Båtene holder seg meget godt i verdi og tåler det værharde nord bedre enn mange andre båter. De eldste Nauticatene er i dag 40 år gamle – og holder seg fortsatt meget høyt i pris. Det er båtenes kvalitet og holdbarhet som gir dette utslaget, hevder Sulander.

Dersom du kjøper en Nauticat det ene året, er det høyst normalt at båtens annenhåndsverdi stiger med både 10 og 20 prosent i løpet av de første 10 bruksårene. Dette har vi uttallige eksempler på, sier daglig leder Antero Sulander.

Vollen Marina

Nauticat Norge holdt tidligere til ved Lunde Båt anlegg i Leangbukta, men fra nå av har Sulander Yachting og Nauticat etablert seg med egne kontorer og anlegg ved Vollen Marina i Asker.