Søk i arkivet

Innredningen på Xc-45
Innredningen på Xc-45
Innredningen på Xc-45
Innredningen på Xc-45
Innredningen på Xc-45
Innredningen på Xc-45
X-42, tre lugarer.
X-42, tre lugarer.
X-42, to lugarer.
X-42, to lugarer.
Xc-45
Xc-45

X-yachts med 42-fots cruiser

Det danske verftet utvider Xc-flåten med en ny 42 foter som bygger på samme ideer som Xc 45 som ble lansert i vinter.

Ideen bak XC-serien er å tilby båter for langturseiling. Som 45-foteren vil 42-foteren ha klassiske linjer med positiv hekk og muligheter for glassskjerm foran cockpiten. Prototypen til 45-foteren er i produksjon, og den vil være på vannet på slutten av våren 2008. Båten vil gjennomgå tester før full produksjon settes i gang. 42-foteren vil bli lansert under båtutstillingen i Paris desember 2008. Planen til X-yachts er å ha en Xc-serie fra 37 til 50-fot i løpet av få år.

Høy kvalitet
Dekksutrustningen på Xc-42 vil være av ypperste kvalitet. Dekkslukene vil være flush. Teak dekk vil være standard. Båten vil få en skinne for selvslående fokk. Hekken kan åpnes elektrisk og med åpen hekk vil båten få en stor badeplattform med integrert badetrapp.

Under dekk
Xc-42 har en klassisk innredningsløsning og leveres med to eller tre lugarer. Tre-lugars versjonen mangler kartbord, og denne funksjonen har blitt en del av salongen slik som Hanse også gjør. Forpiggen er ekstra stor med et gedigent bad med egent dusjrom. Dete fører til at salongen er plassert litt lengre bak en vanlig, og er der båten er bredest. Det gjør at det både er plass til lenestoler samt en benk ved salongen. Dette er en løsning som vi vanligvis bare finner på større båter.

Eget kott
I to lugars versjonen finnes det kartbord, og dette tar plassen fra dusjrommet som finner i tre lugars versjonen. I to lugars versjonen er den ene lugaren erstattet med et kott. Mellom lugarene bak er det plass til tekniske installasjoner. Innredningen har tydelig preg at det er meningen at mannskapet skal leve lenge om bord. Spesielt to-lugars versjoen vil være en langtur seilers drøm.


Xc 42 DIMENSIONS Preliminary
Hull length : 12.8 m
LWL: 11.47  m
B. MAX: 4.10 m
Draft - standard: 2.10 m
Draft - shallow: 1.70  m
Ballast - standard: 4,985 kg
Displacement light: 12,000 kg
Engine diesel: 41  kW
       
SAIL AREAS standard Preliminary
Mainsail : 54.7 kvm
Genoa 108%: 44.3  kvm
Self Tacking Jib 94%:   39.0kvm
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen