SONY DSC
Bavaria 31 Cruising er nominert til Årets båt i Europa for 2008

Bavaria igjen med i kåringen

Bavaria har boikottet kåringen av årets seilbåt i Europa etter at tyske die Yacht skrev kritisk om kjølskandalen på Bavaria 42 Match for to år siden. Nå har verftet fått nye eiere og journalistene er tilgitt

Publisert Sist oppdatert

Die Yacht stilte seg i likhet med blant annet Yachting World og Seilas kritisk til kjølinfestningen på Bavaria 42 Match etter at flere båter hadde hatt store problemer med «svingkjøl» og en person druknet som følge av at kjølen falt ev en båt under seiling i Adriaterhavet. Ikke minst var mange kritiske til hvordan verftet håndterte saken i etterkant. Omtalen i bladet falt verftets eiere tungt for brystet og die Yacht ble omgående svartelistet, samtidig som Bavaria trakk elle båter fra nominasjon til konkurransen om årets seilbåt i Europa der journalister fra både die Yacht, Yachting World og Seilas er i juryen.

Samtidig er det trolig at den negative omtalen bidro til at Bavaria tok problemene på alvor og tok de nødvendige grep for å utbedre konstruksjonsfeilene. Ikke minst var den norske forhandleren sterkt på banen for å reparere de norske båtene.

Bavaria 42 Match har de siste årene vært benyttet i DN Seilcup hvilket innebærer at de har vært seilt hardt hver eneste dag, og det er idag ingen lyte ved kjølinnfestningen på disse båtene.

Tidligere i år overtok nye eiere og deler av ledelsen ble omgående skiftet ut. Vi ante at tøvær var på gang da Bavaria stilte med to båter til Seilas´store 40 fots test tidligere i høst vel vitende at to journalister fra die Yacht deltok i testpanelet. Nå har Bavaria offisielt meddelt juryen at båter fra fabrikken igjen ønsker å delta i nominasjonsprosessen. Det betyr at Bavaria 31 Cruiser blir nominert i den minste klassen for båter inntil 10 meters LOA. Båten vil stille til testseilaser i Barcelona i forbindelse med utstillingen der i første halvdel av november.

Så får vi se hva juryen sier. European Yacht of the Year skal kåres ved den store utstillingen i Dusseldorff i januar.