Are Wiig i Lunde Båt meldte fra om feilen i våres.
Her ligger feilen

Dårlig service i Sverige

Nye Volvo Penta seilbåtmotorer vil heller ikke starte i andre land. Selv i Göteborg er det vanskelig å få service.

Publisert Sist oppdatert

Volvo Penta har en feil på alle nye seilbåtmotorer. Det innrømmer også ledelsen og har satt i gang en kampanje for å ordne opp i sakene. Det sa i hver fall informasjonssjef  Mats Edenberg  til Seilas i midten av september. Det er en komponent inne i en elektronikkboks som rister løs etter noen timer gange. Seilas har mottatt en rekke e-poster fra seilere som har slitt med dette problemet i sommer. Noen er selvfølgelig skuffet, men andre har også vært imponert over servicen de har fått fra sitt lokale Volvo Penta verksted. Det er ikke alltid at gresset er grønnere på den andre siden.

Mistet regatta

Peter Gustafsson har blitt en kjent seiler også i Norge. Han vant sin klasse i Færderseilasen og ble nummer to i Two Star med sin Albin Nova. I Sommer fikk han ny båt, en J/109 (det store bildet) med Volvo Penta. På sin bogg skriver han om motorproblemer, og servicen fra Volvo Penta. Det er nå tre uker siden motoren døde, og den vil fremdeles ikke starte. Han skriver at han er meget glad for at problemet ikke dukket opp under en nødsituasjon i Skagerrak.

Utdrag fra Peter Gustafssons blogg, blur.se

– Jag gick in på Volvo Pentas hemsida. Hittar forumet. Ingenting där. Hittar Volvo Action Service “Assistens 24 timmar om dygnet, året runt.”

“Du måste prata med en lokal serviceverkstad… [bläddrar i ett par minuter] ring till Björlandavarvet, och de kör ut med bil och servar”.

Ringer dem. “Du får lägga båten här och lämna in nycklarna… så får vi se när vi hinner”. Men jag kan ju inte köra båten eftersom motorn inte startar! “Ja, vi kör ingenstans iallafall”.

Treg levering

Volvo Penta har tydeligvis problemer med å levere deler. Lunde båt som selger Bavaria meldte fra om dette problemet til Volvo Penta alt 2. Mai. Hadde de sett alvoret tidlig nok ville det nok vært enklere. Slik gikk det med Gustafsson:

Vi lägger en beställning på en ny elektronikbox så skulle det fixas under kommande vecka. Ringde efter en vecka men ingen box. Inget vet varför… “ring på måndag”. Ringde i måndags men ingen box. Ringde i tisdags igen. Då hade det kommit en box, men det var tydligen fel modell. När kan en ny komma då? Ingen som vet. Kanske torsdag eller fredag.

OK, skall vi boka en tid fredag eftermiddag? Bokar 14:30. Ringer vid 14:00. Ingen box… “kan du ringa igen vid 15:00?”. Nej, jag måste ha detta gjort. Åker dit. “Boxen kommer på måndag. Volvo tar numera sju dagar på sig att leverera reservdelar. Det är nytt.”

Les første sak på seilas.no her

Les hele saken på blur her: