Elegant dansk dagseiler

Et lite dansk trebåtverft bygger et smykke av en dagseiler som vil få premiære i februar. 

Publisert Sist oppdatert

Jørgen Jensen driver et verft som heter The New Boatbuilder  som ligger i København. Nå har han en dagseiler på 25 fot under bygging. Høgni Design står for linjene. Båten har ikke noe dekk, men en dørk som ligger rett over vannflaten. Du kan dermed bevege deg trygt rundt om kring i båten, og du vil få le av vind og vær av skrogsiden.

Lettseilt

Filosofien er å lage en lettdreven båt som seiler bra uten for mye seil. Storseilet er av America’s Cup typen som vil tviste ut når det blåser. På den måten vil det reve seg selv.

Penest på vannet

Båten vil bli bygget i tre og vil ha en kvalitet uten om det vanlige. Den er ikke tenkt som en trailer båt da den vil ta seg best ut på vannet, men kjøl og ror kan enkelt demonteres for transport.

I tre

Første båt blir bygget i 15 mm stripplanket Abachitre med epoxy og glassfiber på utsiden. Dørken vil være i maghony og orgonpine. Langs skrogsiden vil det være to benker utformet som de gamle benkene i København. Båten vil ha en bulbkjøl på 350 kilo i bly. Du kan se den på Bella Center i februar 2008.

Noen data

LOA 7,5 m

Bredde 2,0 m

Dybde 1,5 m

Vekts ca 1 tonn