Senterløftet sviktet - Al Capone erstattes

Senterløftet sviktet da Einar Sisseners nye Grand Prix 42 skulle heises ut av vannet. Nå har verftet tilbudt ny båt i erstatning

Publisert Sist oppdatert

At senterløftet ikke holder er enhver båteiers værste drøm. Det var det som skjedde i sommer da Einar Sisseners nye Grand Prix 42 skulle løftes ut av vannet. Løftepunktet i båten sviktet og den falt fra mer enn to meters høyde. Heldigvis var underlaget vann og eksperter på karbonfiberteknologi kunne konstatere at båten ikke hadde stukturelle skader og derfor var reparerbar.

Likevel har Sissener og båtens skipper og prosjektansvarlig Peer Moberg forhandlet en avtale med verftet som går ut på at båten skal tilbake til båtbyggeren King Marine i Buenos Aires som erkjenner feil og derfor er villig til å levere ny båt til nordmennene. Etter det Seilas forstår har det også vært en diskusjon mellom verftet og kontruktørene Botin/Carkeek når det gjelder fordeling av skyld.

Seilas forstår også at Sissener og Moberg ikke nødvendigvis vil ha noen ny båt fra verftet og at de vuderer å erstatte 42 foteren med en 50 foter fra Cookson i New Zealand.  Moberg ønsker ikke å kommentere saken overfor Seilas.