En av «Star Clippers» skip.
Det nye seilskipet blir enda større enn «France II»

Verdens største seilskip på beddingen

«Star Clippers» er et cruiseselskap med to seilskuter i drift. Nå bygger de en gigant inspirert av «France II» fra 1912 som fremdeles er den største. 

Publisert Sist oppdatert

«Star Clippers» vil ha sitt nye skip ferdig i 2010. Den vil være på hele 518 fot, 40 fot lengre enn «France II». Giganten vil ha 37 seil fordelt på fem master. Totale seilarealet vil bli 6350 kvadratmeter. Mastetoppen vil rage 65 meter opp i været og skipet vil ha 2500 kvadratmeter med soldekk.

For rike passasjerer

Båten vil ha en kapasitet på 296 passasjerer og mannskap på 140. Båten vil ha 30 suiter på 30 kvadratmeter og to på hele 55 kvadratmeter. Videre vil det være 140 lugarer på 15 kvadratmeter. Foruten tropiske barer, pianobarer, restauranter og alt man kan tenke seg vil det også være en nedsenkbar marina i hekken for vannsport. Det vil også være et gjennomsiktig svømmebasseng hvor lyset vil stråle ned på pianobaren under.

«France II»

«France II» var 479 fot eller 146 meter. Den var en fem mastet bark, men hadde to moterer på 900 hester, men senere fjernet da man mente at propellene bremset for mye.  Skipet var bygget i stål, men hadde dekk av tre. Den var en av de siste seilskipene som ble bygget. «France II» ble bygget for transport av nikkel fra New Caledonia, men kunne også ta gjester i et eksklusivt passasjerområde. Skipet gikk på grunn i 1922 og vraket ble bombet i stykker under andre verdenskrig.

Krefter i Frankrike ønsker nå å lage en replika av giganten.

www.grand-voilier.com/tallship/navigation/france.htm