Norsk seilbåt til Båter i Sjøen
Marit Mathisen (kundeservice) og Arne Simonsen (daglig leder) utenfor verkstedbygget i Sandefjord

Norsk seilbåt til Båter i Sjøen

Arne Simonsen fra Sandefjord vil vise at det også kan bygges gode kvalitetsbåter i Norge. Under Båter i sjøen kan du se Abelone 446.

Publisert Sist oppdatert

I sommer har det vært jobbet på høygir for å få båten ferdig til messa. Seilas ønsket å besøke verftet, men der stod det meste på hodet for å få bitene på plass.

Satser forsiktig

Bortsett fra One-off produksjoner, ymse trebåter og selvbygging er det veldig lenge siden noen satset på å bygge seilbåter i Norge. Arne Simonsen satser, og vil bygge båter med kvalitet på høyde med svenske og danske verft. Abelone satser forsiktig og prosjektet har derfor gått langsomt frem. Familen har lagt ned en haug av arbeidstimer og nå står de klar med produksjonsutsyr og former for to modeller, på 45 og 52 fot.

   

Skal vokse

Meningen er å ansette folk i nær fremtid og få en produksjon på 12 båter i året. På messa vil Abelone vise frem sin minste modell, tegnet av Bruce Goodson. Aberlone har alt levert tre slike båter, men de har blitt levert som delfabrikata. Også noen utgaver av 52-foteren seiler. Denne båten er tegnet av danske P. Brøker, og Abelone har overtatt formene fra et strandet dansk prosjekt.

    Simonsen forteller at verfet alt har levert tre båter, men disse som delfabrikata.