Sun fast 3200 til Norge
Sun fast 3200 til Norge
Sun fast 3200 til Norge
Sun fast har et imponerende polardiagram.
Simen Løvgren
Sun fast 3200 til Norge

Sun fast 3200 til Norge

Mye tyder på at Jeanneaus tøffe nyhet kan bli en stor shorthanded-klasse i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Simen Løvgren venter på sin nye Sun Fast, og har i mellomtiden vært med å stifte «Club SunFast 3200 Norway». Det er en klasseklubb for den nye båttypen. En tilsvarende klasseklubb er nå under etablereing i Frankrike.

   

Norge og Frankrike

Til sesongen 2008 vil det bli produsert 48 båter. Dette er for lite til å dekke etterspørselen. I stedet for å spre båtene har Jeanneau valgt å prioritere 2 markeder det første året - Frankrike og Norge. Mange av båtene skal delta i Transquadra. Til Norge får vi10 båter den første sesongen fortellet Peter Heitmann til Seilas.

    Løvgren vil få sin båt ved årsskiftet, men skal ned til Frankrike for å prøveseile alt i september. 

Enda bedre

SunFast 3200 har blitt modifisert etter at båten ble lansert i vinter. Båten har blitt lettere, og veier nå bare 3,4 tonn. Dører og garderober vil bli laget i tekstiler for å spare vekt. Polardiagrammet viser at båten vil seile i 15 knop ved 27 knops vind på flatt vann. Sun fast vil bli tilpasset IRC-reglen.

Billig

Løvgren forteller til Seilas at han bestilte båten ut fra prospektet. Sun Fast 3200 var en båt han hadde ventet på. Med den kan man seile scratch i shorthand og på lengre seilaser, til en rimelig pris. Løvgren forteller at til sammenligning er Figaro 2 nesten dobbelt så dyr, men innehar mer eller mindre de samme målene.