Verdenspremiere under Båter i sjøen
Verdenspremiere under Båter i sjøen
Verdenspremiere under Båter i sjøen
Verdenspremiere under Båter i sjøen

Verdenspremiere under Båter i sjøen

Beneteaus nye Oceanis på 37 fot vil bli ferdig til båtutstillingen i Sandvika i september, og blir en sterk utfordrer til nye Bavaria 38 på salgstoppen. 

Publisert Sist oppdatert

Den nye Oceanis serien til Beneteaus selger godt, så godt at Normar har økt omsetningen med 40 prosent i år. Til nå har minste modell vært på 40-fot. Med 37-foteren vil nok Normar øke sin markedsandel. I de siste årene har båter i 37-fots klassen solgt best i Norge.

To eller tre lugarer

Gjennomsnittsbåtkjøperen ønsker å ha tre lugarer til en gunstig penge. Båter med tre lugarer under 36-fot blir ofte litt trange, derfor har båter i 37-fots klassen solgt best.

Den nye 37-foteren har en tradisjonell innredning, og leveres med to eller tre lugarer. Båten er 3,9 meter bred, og holder volumet helt til hekken. Det gir mye plass. Kartbordet er plassert «feil vei» noe som frigjør plass. Båten vil også ha gog ståhøyde med hele 1,9 i forpiggen.

Skal seile bra

Foruten mer elegante linjer har den nye Oceanis serien fått bedre seilegenskaper. I forhold til den nye Bavaria 38 er Oceanis 37 nesten 900 kilo lettere. Den har bare 4 kvm mindre seil en Bavarian. Skroget har samme bredde, men er 25 cm kortere. Skroget er laget av enkellaminat glassfiber, mens dekker er laget som en sandwich-konstruksjon.

Hyggelig pris

De nye Oceanis-modellene er konkurransedyktig med Bavaria på pris. På Beneteaus nettsider er prisen på Oceanis 37 oppgitt til 65 000 euro, hele 6 000 mindre enn First 36.7

Noen data

LOA: 11,47 m

Bredde 3,91 m

Vekt: 6354 kg

Dybde: 1,9/1,4 m

Vann: 346 liter

Diesel: 140 liter

Seilareal: 65 kvm