M46
M46
Moderne klassiker fra Sverige
M46
m46
M46
M46
M46
Innredningen på M40 vil være i samme stil som M46 på bildet.
M46 er en meget elegant båt.
M40 får en hekkløsning tilsvarende M46 på bildet
M40 får en høy og effektiv rigg.

Moderne klassiker fra Sverige

MABI Yachts har vært et nytt lite svensk verft, men som nå satser større. Ny modell og moderne produksjonsteknologi. Her er M40. 

Publisert Sist oppdatert

MABI Yachts er et nytt verft uten for Lysekil som til nå har bygget en 46-foter på samme konsept som den nye 40-foteren. 46-foteren ble for noen år tilbake lansert som Omega 46, men MABIs versjon har fått ny rigg, nytt dekk og ny innredning. M46 er egentlig en helt ny båt.

Moderne klassiker

Som sin storesøster får 40-foteren også klassiske linjer på et moderne skrog, kjøl og ror. Båten er bygget avansert hvor dekket er vakuumstøpt. Rorstammen er bygget i kullfiber noe som gjør den svært lett, verftet påstår at den veier kun en femdedel av hva en rorstamme i stål ville veiet. Begge båtene er tegnet av Ron Holland.

Verftets sjef, Mats Nyman, sier at den nye 40-foteren vil tilfredstille kunder som har drømt om 46-foteren, men syns den blir litt stor.

Lettseilt

Alle fall og skjøter er trukket tilbake til vinsjer rundt rormannen. Båten kan dermed seiles av en mann. Båten får en stor cockpit oget deilig akterdekk. Badeplattform kan vippes ned fra hekken.

To eller tre lugarer

Båten får en påkostet innredning som også blir lys takket være mange vinduer og deksluker. Standardinnredningen vil bli en båt med klassisk lau-out med to akterlugarer, et toalett foran salongen og forpigg. Den vil også kunne leveres med en akterkabin og to toalett.

De første båtene vil bli klare i 2008.

Noen data

LOA 12,46 m

Vannlinje lengde: 10,16 m

Bredde 3,54 m

Dybde. 2,00/1,75 m

Vekt 8725 kg

Storseil 56 kvm

Fokk 33 kvm