Vinsjene har fått ny plassering.
Plass til vaskemaskin på toalettet.
Forbedret Hallberg Rassy
Forbedret Hallberg Rassy
Hallberg Rassy er en av de få båtprodusentene som har beholdt skottet mellom salongen og byssa, men dette skottet har blitt lavere, og flyttet nærmere skrogsiden på MK II.
Forbedret Hallberg Rassy
Forbedret Hallberg Rassy
Bedre sittekomfort i cockpiten.
Bokhyller også i forpiggen.
Luker er nå nedsenket.
Forbedret Hallberg Rassy

Forbedret Hallberg Rassy

Det svenske verftet har gjort over 30 forbedringer på sin oppjusterte 43-foter som vil bli vist på Båter i Sjøen i september.

Publisert Sist oppdatert

Hallberg Rassy er flinke til å lytte til kunder og forbedrer sine seilbåter til stadighet. I sommer har det vært 43. Foteren som har blitt oppjustert. Modellen heter nå 43 Mk II. Skroget er det samme som på den tidligere 43-foteren, men dekket og riggen er ny. Båten har fått en rekke detaljer fra 54-foteren som ble lansert i fjor. Riggen har blitt enklere å håndtere og gir båten litt mer kraft.

Nytt dekk

Det er på dekket de viktigste forbedringene har blitt gjort. Feste for vinsjene har blitt justert slik at de er lettere å bruke. Overgangen mellom hyttedekk og hyttesidene har blitt mer avrundet. Lukene på dekk har blitt senket ned i dekk. Teaken i cockpitene har blitt senket ned slik at den ligger flush med plasten. Sittekomforten i cockpiten har blitt bedre.

Bedre under dekk også

Leideren ned til salongen har blitt forbedret noe som gjør den bedre i bruk i mye sjø. Bokhyller har også funnet plass i forpiggen. Forpiggen har også blitt mer åpen. Båten har fått bedre gripehåndtak i taket. Sittekomforten har blitt bedre i lenestolene samt navigasjonssete. Byssa har fått mange av funksjonene til Hallberg Rassy 48.

Båten vil få verdesnspremiære på Uppet Värv 24-26 august, men vil også komme til Sandvika to uker senere.

foto:Peter Szamer