Innredning Hanse 350
Hanse 320 innredning og dekk.
Hanse 320
Hanse 350

Tegninger av to nye Hanse

Hanse fornyer sine to minste modeller og stilen minner om deres største.

Publisert Sist oppdatert

De to nye Hanse-båtene har fått vinduer i skroget og styling på dekk som minner om verftets største modeller. I forhold til Hanse 315 og 342 så er de nye modellene mye bredere over hekken, med mer volum i skroget. Fra et mer klassisk utseende er de nye mer modernistiske i linjene.

Rask

I følge pressemeldingen fra Hanse skal de nye modellene være raske. Begge båtene får T-kjøl som vanligvis bare finnes på regattabåter. Disse kjølene gir mindre motstand, men kan være upraktiske da tau ol. Lettere kan henge seg fast. Begge båtene fr klassisk Hanse-rigg med selvslende fokk.

Megeyacht style

De minste modellene får detaljer som kun har vært på Hanses største. Lukene er flush med dekket. Det er lite trolig at de nye modellene kan levers i epoxy, da dette ikke er nevnt i pressemeldingen.

Under dekk

32-foteren har den samme lay-outen som 315, mens den nye 35 foteren har en helt ny innredning som ikke har vært på en seilbåt før. Styrbord side av salongen er trukket frem slik at hele salongen blir asymmetrisk. Toalettet er flyttet frem foran masten. Den største leveres både i to og tre lugars versjoner. Det eneste som skiller disse versjonene er at den ene akterkabinen er tom. Det gjør det ekstra rasjonelt i produksjon.

Start ferdig

De nye modellene vil være klare for båttstillingene i høst. 32-foteren er nominert til årets båt. 32 foteren vil koste 61 000 euro mens 35 –foteren vil ha en pris som starter på 79 000 euro.