Grand Soleil 54 ferdig til høsten
Sprayhooden kan gjemmes helt.
Jolle garasje i hekken
Byssa
Salongen bakfra
Salongen forfra
Gedigen forpigg
Grand Soleil 54 ferdig til høsten
Grand Soleil 54 ferdig til høsten
Grand Soleil 54 ferdig til høsten
Grand Soleil 54 ferdig til høsten

Grand Soleil 54 ferdig til høsten

Den nye båten fyller hullet mellom 50 og 56-foteren og er tegnet av Wally-designeren Luca Brenta.

Publisert Sist oppdatert

Med Luca Brenta. Som designer og ikke Botin & Careek som Grand Soleil har hatt stor suksess med de siste årene, kan det virke som at verftet satser enda mer på design. Attivo Creativ star bak linjene ektseriørt, mens Sculli-Negrato star bak interiøret. Båten har en rekke Maxi Yacht detaljer. Skroget vil være vakuum støpt for økt styrke kontra vekt forhold.

Kjent stil

Selv om designeren er byttet har den nye 54 foteren klare trekk fra verftets siste modeller. Både skroglinjer og overbygg. Under dekk vil båten bli mer moderne i stilen. Båten vil også ha en dørk under dekk som matcher teakdekket. Foran forpiggen er det et stort rom for seil, som også kan brukes som mannskaps lugar om det trengs.

Tre lugarer

54-foteren har mye volum under dekk og du vil finne tre store lugarer med hvert sitt bad. Lugaren foran har ekstra stor køye. Styrbord sofa i salongen har økt bredde for ekstra komfort.

Innovative ideer

Nye Grand Soleil vil ha en sprayhood som skjules helt under luker på hyttetaket. Løygangen er nedsunket i cockpitdørken. Bak rormannen er det et enormt sol dekk. Under dette er det plass til en jolle.

Båten vil bli vist under Genova-messen i oktober for første gang. Den vil også bli levert med kullfiber mast og dypere kjøl for regatta.

Noen data

LOA 16,35 m

Vannlinje 14,82 m

Bredde 4,65 m

Dybde 2,65 m

Vekt 17000 kg

Ballast 6500 kg

Seilareal 175 kvm