Hanses nye Moody
Hanses nye Moody
Dufour Atoll
Fjord 40
Mye stueplass under cockpitdørken.
Hanses nye Moody

Hanses nye Moody

Det tyske verftet Hanse har kjøp engelske Moody og satser tøft med en revolusjonerende 45-foter. 

Publisert Sist oppdatert

Hanses første Moody som vil bli bygget i tyskland skiller seg klart fra det meste av seilbåter på markedet. Essensen i den nye konseptet er at cockpitdørk og dørken i dekkshuset er på samme plan, slik at inne og ute plass glir over i hverandre. To store dører ut fra dekkshuset gjør åpningen mot cockpiten gedigen. Dette er standard løsning på mange store motorbåter, men også katamaraner har tilsvarende løsning. 

Tre lugarer

Under dekk finner vi en innredningsløsning som går igjen på mange motorbåter. Faktisk minner den nye Moody mye om den nye Fjord 40 som også hanse bygger. Mark Tucker har også hatt ansvaret for interiørdesignet på både Fjord og Moody, mens Patrick Banfield & Jim Wilshire har utviklet skroget på Fjord, er det Moodys husdesigner Bill Dixon som har tegnet Moody eksteriørt.

Ikke først

Moody skriver på sin nettside at dette er en seilbåt du aldri har sett før. Det er ikke helt riktig. Dufour utviklet Atoll-serien på 90-tallet som er basert på same ide.

Til Norge

Ole-Børil Steene i Nelson marine forteller til Seilas at det ikke er noen formel avtale om at de skal også selge Moody ved siden av Hanse, men regner med det. I disse dager er det et stort Hanse forhandlermøte og flere detaljer vil nok bli kjent i løpet av få dager.

Moody 45 ds skal lanseres under London Boatshow i januar 2008.

Data

LOA 12,93 m

Bredde 4,57 m

Vekt 13,6 tonn

Ballaset 4,3 tonn

Dieseltank 600 l

Vanntank 700 l