Nyheten vil nok erstatte Oceanis 373 Clipper
Spennende nyhet fra Beneteau

Spennende nyhet fra Beneteau

De nye Oceanis modellene selger som varmt hvetebrød, men minste modell er på 40 fot. Nå kommer en ny lillesøster.

Publisert Sist oppdatert

Den nye modellserien fra Oceanis har satt nye salgsrekorder for verftet i Norge og faller i smak både for eksperter og kjøpere. Under messa falt designprofessor Guy Lönngren for 43 foteren under messa på Lillestrøm, og juryen som skulle kåre ”årets båt” på messa falt for 40 foteren og satte denne på nominasjonslista.

Lys og moderne

Beneteau skriver i sin pressemelding at det nye båten bygger på samme prinsipper som sine store søsken. Båten har riklig med lys og ventilasjon under dekk. Ståhøyden skal også være god. Byssa er laget slik at den også er funksjonell i bruk i sjøen. Forpiggen er eierlugar og skal være stor for båtens strørrelse.

Cockpiten er stor og moderne med en stor åpning i hekken hvor det også er plass til flåte. Båten har et ratt, og dermed er Dufour 385 fremdeles den minste båt med dobbel ratt løsning noe som stadig blir mer populært. Den nye Oceanisen har en praktisk cockpitluke som gjør det enklere og gå ned i båten.

Satser på design

Benetaeu satser på design og interiøret er utviklet av Nauta Design mens skrog og rigg er tegnet av Groupe Finot.

Lite klart

Normar har foreløpig ingen pris på båten, men vi tipper at nyeheten blir svært konkurransedyktig og vil bli en klar utfordrer i markedet mot Bavaria 37,  Jeanneau Sun Odyssey 36 og Hanse 37. Det er heller ikke blitt publisert innredningstegninger eller tekniske spesifikasjoner enda. Nyheten var ukjent for Normar, som selger Beneteau, før Seilas brakte nyheten på banen.