Dobbelthengslete skapdører.
To krakker av skinn.
Eget toalett fra forpiggen.
Skap av skinn er nytt i båt.
Downlights skal være firkantede i år.
Skygge over vinduene hindrer direkte sollys inn i båten.
Ankerbrønn med stort stuerom. Ankere løftes frem via en ballansert arm.
First 50 messens båt
Stilige luker på dekk.
Salongen fra byssa
Salongen fra forpiggen.
First 50

First 50 messens båt

Spenstig design, originale idéer, fart, fokus på seilhåndtering samt et verft som tar miljøhensyn sendte First 50 til topps.

Publisert Sist oppdatert

First 50 er på mange måter en krympet megayacht, med T-kjøl, lavt overbygg og stor åpen cockpit. Akterluken kan vippes ut og bli badeplattform og landgang. Dekket er kledd med teak, mye teak! Men innvendig brukes det ikke lenger regnskogsvirke.

Innredningen er lys og stilig, med minimalistiske rette linjer og glatte flater. Skapene i aktersalogene er laget i skinn. Det er først og fremst den moderne innredningen som gjør at båten peker seg ut, og setter en ny standard for hvordan en seilbåt kan se ut.

Foreløpig ingen flere nye First-modeller

Even Larsen hos Normar forteller til Seilas at First alltid har vært trendsetterne på verftet. På denne linjen prøves nye idéer som ofte dukker opp på andre modeller. Firts 40.7 var en trendsetter i markedet da den kom for ti år siden. Fremdeles selger den godt. Larsen forteller at verftet vil vente med å fornye First-serien til de har sett hvilken vei trenden går med hensyn til måleregler.

Hanse 430e til topps i Nettavisen

Ronald Toppe fra TV2/Nettavisen satt i juryen, og han lagde en avstemning på nettavisen. Der fikk Hanse flest stemme, men det var tett. Hanse fikk 25 prosent, First 50 23 prosent, Oceanis 22 prosent, A-jolla 17 prosent og Delphia 17 prosent.

Juryen hadde design, originalitet, kvalitet, ytelse, pris, og miljøhensyn som kriterier for valg av messens båt.

I juryen satt Johan Petersen, Redningsskøyta,  Axel Nissen-Lie, Seilas, og  Ronald Toppe, Nettavisen.