Gir bort Sjøen for alle-pengene

Båtforhandleren Westmar satser på egen utstilling i Asker og gir i stedet kostnadene som de ville hatt ved å være på Lillestrøm bort til sine kunder i form av betydelige rabatter på sine seilbåter.

Publisert Sist oppdatert

Asker-bedriften Westmar er en av flere som i år ikke har fått plass på Sjøen for alle på Lillestrøm. Derfor satser de heller på egen messe i Leangbukta.

– Det er ingen tvil om at det fortsatt er fullt trykk i båtmarkedet. Vi fikk ikke plass på Sjøen for alle i år da det var fullt før søknadsfristen gikk ut. Det var kanskje like greit, sier Morten Svendsen, daglig leder i Westmar,

Westmar er forhandler for seilbåtene Hunter, C&C, Tartan og Aerodyne i Norge. Ingen av de besøkende på Lillestrøm i mars får se disse båtene, men hvis de tar turen til Leangbukta så kan de se båtene og samtidig gjøre et solid kupp.

– For den prisen det ville kostet å ha våre båter på messen kunne vi leid helikopter og fløyet kunder i skytteltrafikk mellom Leangbukta og Lillestrøm med seilere. Men det hadde kanskje vært litt i overkant ekstravagant. I stede har vi bestemt oss for å gi utstillingspengene tilbake til seilerne, sier Svendsen.

I praksis betyr det at de har kuttet prisene med 100.000 kroner på hver av de følgende modellene som de har inne: C&C 115, Tartan 3400 og Hunter 38.

Westmar vil stille ut 14 båter i perioden 16.-25. mars. De fleste av dem ligger på vannet og er mulige å teste hvis man ønsker.

Følgende båter kan du se i Leangbukta denne uken: Hunter 45, 41, 36, 33, 31, 27, 27x, 25 og seiljollene Hunter 146, 170 og 216. Tartan 3400, Tartan 3700CCR og C&C 115.