Willingens historie
Willingens historie

Willingens historie

Ønsker du å vite alt om den norske seilbåten Willing, samt få noe bruktbåttips så finnes det en bruktbåtannonse du bør lese.

Publisert Sist oppdatert

Willing er en norsk-produsert turseiler fra 70-tallet. Den var moderne for sin tid, og båten og kan fremdels gi tur og seilglede for familier.

Utdrag fra annonsen som også har en rekke bilder:

Mens de fleste konstruktørene måtte kjempe seg frem på regattabanen med sine nye båter for å få dem annerkjent, nøt Linge godt av sine tidligere bragder med Soling og Yngling og før den tid sine 5,5 metere. Han hadde bevist at han kunne tegne hurtige båter. Selv om Willing litt uheldig ble introdusert som en "halvtonner" og en regattabåt for havseilere, var det som moderne, velbygget cruisingbåt den slo gjennom og har hatt sin store styrke. Og det er som turbåt - en seilende sommerhytte - båten i sin tid ble bedømt.

Willing hadde, som så mange andre nye båter på den tiden, en trang fødsel. De første båtene ble ikke helt som de skulle, og det var først i 1976-produksjonen at produsenten og konstruktøren mente at båten var som den skulle være. Inntrykket som festet seg hos de som fulgte prosjektet, var at dette ble en meget vellykket båt. Det ble lagt mye arbeid i plugg og former, og Willing må være den første norske seilbåt som har en plastfinish som ligger helt på høyden med det man fant i våre naboland.

Dette er en av de mange båtannonsene som har blitt lagt ut på www.seilas.no og www.havna.com i de siste dagene.

Bildene i denne saken er fra Seilasarkivet

Du finner annonsen her: