Få mer strøm om bord

DuoGen kan brukes både som vind og vanngenerator, og blir lovpriset av langturseilere. Nå har produktet fått en norsk importør.

Publisert Sist oppdatert

Langturseilere er uenige om mange ting. Om båten skal være langkjølet eller ikke, aluminium eller plast, autopilot eller vindror. Men en ting er de fleste enige om av de vi har snakket med. DuoGen er en fornuftig måte å strøm til batteriene. Den er faktsik så bra at mange velger å droppe vindroret, fordi DuoGen produserer nok strøm til å holde autopiloten gående.

Bremser litt

Med propellen i vannet vil du miste litt fart, men ikke mer enn 1 knop. Generatoren vil bremse en liten båt mer enn en stor, og fartsreduksjonen vil være prosentvis større i lite vind.

DuoGen vil koste ca 23 000 kroner  i Norge

Asker Båtservice forhandler Autoprop-propeller, Gill- og Holebrook seilklær.

Pressemelding fra Asker Båtservice

Asker Båtservice utvider sitt sortiment med DuoGen

Nok et produkt har funnet veien inn i sortimentet til Asker Båtservice AS. Denne gangen er det den engelskproduserte vind- og vanngeneratoren DuoGen som fra nå av vil bli solgt fra Leangbukta.

DuoGen er en generator som er spesiallaget for å tilfredsstille langturseilerens stadig økende behov for pålitelige strømkilder. Det unike med DuoGen er at den er i stand til å supplere båten med strøm som i de aller fleste tilfeller vil dekke båtens behov både underveis, og i havn. Dette oppnås ved at generatoren i havn fungerer som en tradisjonell vindgenerator med

store blader. Ved bruk underveis byttes disse bladene, med enkle håndgrep, til en ”propell” som benytter båtens fart gjennom vannet ved at generatoren vippes ned under vannflaten.

Generatoren vil i ”vannmodus” produsere opp til 20Ah ved 9kts fart gjennom vannet.

Asker Båtservice AS har med dette tatt nok et skritt i retning av å spesialisere seg på kvalitetsutstyr for helårs- og langturbruk.